Tehokas etätyö hyvinvoinnista tinkimättä

Etätyö, eTyö, mobiilityö, läsnätyö, monipaikkainen työ. Erilaisista nimistä huolimatta lähtökohtaisesti kyse on kuitenkin aina työstä, jota tehdään tieto- ja viestintätekniikan avulla muualla kuin yrityksen varsinaisissa toimitiloissa. Tänä keväänä se on yleistynyt suorastaan räjähdysmäisesti monissa sellaisissakin työtehtävissä, joissa se ei aiemmin tuntunut olevan mahdollista.

Etätyön kaksi puolta

Muutoksesta on seurannut paljon hyvää. Arjessa on säästynyt työmatkoihin käytettyä aikaa, jonka kukin on voinut käyttää itselleen sopivalla tavalla, vaikkapa luonnossa liikkumiseen ja kevään etenemisen seurantaan. Leskenlehdet, valkovuokot, hiirenkorvat ja voikukat ovat ilostuttaneet monia, jotka normaaliarjessa eivät niihin ole tulleet huomiota kiinnittäneeksi. Webinaaritarjonta on lisääntynyt merkittävästi niin työelämässä tarvittavan osaamisen kehittämisen kuin harrastustenkin osalta. Perheiden yhteistä aikaa on ollut kerrankin enemmän.

Kaikille uusi etätyöarki ei ole kuitenkaan tarkoittanut uusia mahdollisuuksia ja pieniä arjen iloja. Työnteko yksin voi jollekin olla kauhistus. Epämääräistä mössöä, pitkiksi venyviä työpäiviä, aikaansaamattomuutta, ahdistusta, pelkoa ulkopuoliseksi jäämisestä sekä pelkoa omasta ja läheisten terveydestä. Niinpä myös esimiestyölle on tullut ihan uudenlaisia vaatimuksia. Miten johdat etätiimiäsi toimimaan tehokkaasti erilaiset tarpeet ja lähtökohdat huomioiden?

Lähijohtaminen etätyössä

Avaintekijöitä ovat selkeät, realistiset tavoitteet sekä avoimuus ja luottamus. Nämä ovat johtajuuden peruspilareita, joiden merkitys korostuu entisestään, kun emme ole fyysisesti läsnä. Riittävät ja monipuoliset struktuurit niin kahdenkeskiselle kuin tiimin yhteiselle vuorovaikutukselle mahdollistavat yhteisen tehtävän pysymisen kirkkaana mielessä sekä ajatusten ja ideoiden työstämisen. Avoimuus ja luottamus puolestaan antavat työntekijälle vapauden rakentaa työpäivä itselle sopivaksi ja motivoivaksi. Kun työntekijä tietää, mitä häneltä odotetaan, antaa se hänelle avaimet oman työn suunnitteluun.

Itsensä johtaminen ja palautuminen avainasemassa

Myös itsensä johtamisen taidot nousevat entistä merkittävämpään rooliin. Oman työn suunnittelu, aikataulutus ja tauotus jäävät täysin omalle vastuulle, kun työkaveri ei ole nykäisemässä hihasta, että lähdetäänkö lounaalle. Parhaimmillaan etätyö luo erinomaiset puitteet flow-tilaan pääsemiseen, jossa työt luistavat häiriöttömässä keskittyneisyyden tilassa. Fysiologisesti on kuitenkin utopistista ajatella, että päivästä toiseen aivomme voisivat toimia tehokkaasti tuntikaupalla ilman taukoja. Flow-tilan edellytys on, että päivissä on myös taukoja, palautumista, energiaa ja liikettä, toisin sanoen riittävästi palautumista aivoille, mielelle ja keholle.

Samaan aikaan elämme kuitenkin maailmassa, jossa tutkimusten mukaan työikäisten palautuminen ei ole riittävää ja jossa työuupumus on yleisempää kuin koskaan. Tässä todellisuudessa etätyö voi olla uhka, mutta myös mahdollisuus. Siksi tarvitaan sekä hyvää esimiestyötä että itsensä johtamista, jotta etätyö voi olla tehokasta hyvinvoinnista tinkimättä.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan näistä aiheista lisää, tule kuulolle yhteistyökumppanimme Neptonin webinaariin pe 29.5.2020 klo 9-10.30. Lupaan antaa parhaat vinkit tehokkaaseen ja hyvinvoivaan etätyöhön. Lisäksi paljastan, mikä on elämän tarkoitus ja mistä tässä työelämässä oikein on kyse ☺

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä!

Jenni Pitkänen on kokenut HR-ammattilainen, joka on kiinnostunut erityisesti johtamiseen ja hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Vapaa-ajallaan Jenni toimii joogaopettajana, joten hän tuntee hyvin myös erilaiset palautumiseen ja mielenhallintaan liittyvät tekniikat.