Skip to content
Alasivujen hero, taso 2 - Kuva - Luonto (44)

Tuki ristiriitatilanteissa

 

Työyhteisössä voi esiintyä monenlaisia ristiriitoja ja häirintätilanteita, kuten kiusaamista, seksuaalista häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista kohtelua. Oli kyse mistä tahansa näistä, työturvallisuuslaki edellyttää, että asia selvitetään ja pikainen puuttuminen on ainoa keino osoittaa vastuullista toimintaa.

Vaikeassa työyhteisötilanteessa työntekijöiden huomio keskittyy huonoihin henkilösuhteisiin työn tekemisen sijaan ja työntekijät oirehtivat monin tavoin, mikä näkyy sairauspoissaoloina ja jopa irtisanoutumisina. Ripeä ongelmien ratkaiseminen takaa psykologisesti turvallisen työyhteisön, millä on merkittävä vaikutus työntekijäkokemukseen ja työnantajakuvaan.  

Kokemuksemme mukaan ristiriitatilanteen ratkaisemista kannattaa ajatella projektina, mikä sisältää erilaisia elementtejä ja vaiheita kunnes tavoite eli työrauha on saavutettu. Pelkän työyhteisösovittelun lisäksi osalliset tarvitsevat muutakin tukea ja esimerkiksi esihenkilöt saattavat tarvita valmennusta, jotta osaavat puuttua tilanteisiin jatkossa. 

Kokonaisvaltainen tuki ristiriitatilanteiden selvittämiseen

Juridinen konsultointi

Lue lisää

Työyhteisösovittelu

Lue lisää

Valmennukset

Lue lisää

Coaching

Lue lisää

Työnohjaus

Lue lisää

Ohjeet ja pelisäännöt

Hyödyt ristiriitatilanteiden tehokkaasti ja laadukkaasti hoitamisesta

Timantti_ikoni_Pink
Puuttumisella ehkäistään konfliktien syveneminen
Timantti_ikoni_Pink
Selvittely ja työyhteisösovittelu tuovat esille ongelmien juurisyyt
Timantti_ikoni_Pink
Ristiriitatilanteiden ratkominen vapauttaa työyhteisön työskentelemään tehokkaasti

 

Timantti_ikoni_Pink
Yhden kumppanin avulla saat projektina etenevän selkeän kokonaisuuden
Timantti_ikoni_Pink
Varmistat objektiivisen ja puolueettoman lopputuloksen
Timantti_ikoni_Pink
Huolehdit työnantajavelvoitteista vastuullisesti ja laadukkaasti

Miksi valita meidät kumppaniksi?

Vahvuutemme on kokeneiden juridiikan ja henkilöstöjohtamisen ammattilaisten ammattitaidon yhdistäminen. Kokonaisvaltaisten palveluidemme ansiosta saat meiltä kaiken mitä tarvitset tilanteen ratkaisemiseksi laadukkaasti. Yhden kumppanin kanssa sinun ei myöskään tarvitse avata hankalaa tilannetta useammalle taholle. Kokemuksemme mukaan osallisten on helpompi hyväksyä lopputulos, kun selvittäjänä on lainsäädännön edellyttämällä tavalla toimiva juristi. Tärkeintä onkin taata osallisille oikeudenmukainen ja tasapuolinen kohtelu sekä tukea valmennuksen, coachingin ja työnohjauksen keinoin. 

Tarpeen tullen tuemme organisaatiotasi pidemmälläkin aikavälillä ja annamme mielellämme ehdotuksia organisaation tilan parantamiseksi jatkossa. Näitä voivat olla esimerkiksi johtamisen kehittäminen, toimintamallien tai prosessien luominen ja päivittäminen.

 

Olemme apunasi ristiriitatilanteiden ratkaisemisessa – ota yhteyttä

Eeva Engfelt

show bio

Johtaja: Juridiset palvelut, Senior HR & Legal Consultant

Olen koulutukseltani juristi ja sertifioitu coach. Urallani olen toiminut työnantajaliitossa, asianajajana sekä erityyppisissä yksityisissä ja julkisissa organisaatioissa henkilöstöjohtajana ja -päällikkönä. Asiakastoimeksiannoissa taustani mahdollistaa HR-juridiikan ja henkilöstöjohtamisen hyödyntämisen unohtamatta vahvaa liiketoimintanäkemystä. Työskentelyotteeni on tavoitteellinen, selkeä ja yksinkertaisuuteen pyrkivä.

Ollaan mielellään yhteyksissä teille parhaan mahdollisen HR-ratkaisun löytämiseksi.Vahvuusalueeni
▪ Strateginen henkilöstöjohtaminen
▪ Sertifioitu coach
▪ HR-juridiikka
▪ Johtamisen ja esihenkilötyön tukeminen
▪ Työlainsäädäntö
▪ Häirintäselvitykset

+358 50 327 6857

Varaa aika kalenterista

Päivi Seppälä

show bio

Senior Trainer & HR Consultant

Vastaan HR Legalin valmennuspalveluista.

Lisäksi valmennan, työnohjaan ja coachaan ja teen vuokra HR -päällikön töitä. Valmennan paljon esihenkilötyötä, työyhteisöjä, puheeksi ottamista ja työhyvinvointia. Työskentelyotteeni on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen ja pohjautuu reilun 15 vuoden kokemukseen henkilöjohtamisesta vaativissa työyhteisöissä.
 
Pohjakoulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja toimittaja ja opiskelen jatkuvasti uutta. Olen työnohjaaja (STOry) Certified Business Coach, restoratiivinen työyhteisösovittelija ja palautumisohjaaja. Olen myös työhyvinvointikorttikouluttaja.
 
Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voin auttaa!
 
 
Vahvuusalueeni
▪ Valmennus
▪ Työhyvinvointi
▪ Työyhteisösovittelu
▪ Coaching ja työnohjaus
 

+358 40 715 9551

graphic

Heräsikö kysyttävää?

Laita viestiä – vastaamme pian

graphic