Skip to content
Alasivujen hero, taso 1 (blogi)

Vaikuttavuutta, innostumista ja oppimista Interim HR -palvelun kautta HR-johtajana

|

3 min lukuaika

Työelämä muuttuu jatkuvasti monella tapaa. Se miten yritykset hankkivat osaamista muuttuu, kuten myös se, miten haluamme työllistyä ja mitä työltä odotamme.  

 

On monia toimialoja, jossa on jo pitkään ollut normaalia vuokrata työvoimaa tarpeen mukaan ja viime vuosina tämä tapa toimia on laajentunut yhä useammalle toimialalle. Se, että yrityksellä on esimerkiksi vuokrattuna myynti- tai markkinointijohtaja, ei ole enää mitenkään erikoista. Sama pätee myös HR-alaan. Miksi rekrytoida, jos tarve on vain tietyn muutostilanteen ajaksi, tai tarvitaan jotain tiettyä osaamista? Interim HR -palvelua tarjoavat jo useat yritykset.

Kuten muutkin, myös minä halusin, että työ on mielekästä, voin kehittyä, saan olla osana yhteisöä ja vaikuttaa. Osana tämän tavoittelua uskalsin tehdä muutoksen ja siirtyä tekemään vaihtelevia toimeksiantoja HR-ammattilaisena sen sijaan, että olisin työntekijänä yhdessä organisaatiossa. Tällä hetkellä voin todeta, että sain kaiken mitä halusin!

Mikä sai siirtymään vuokrapestiin?

Innostun mahdollisuudesta vaikuttaa ja oppia uutta. Rakastan HR-tehtävien monipuolisuutta, jossa vain taivas on rajana. Koen, että omalla osaamisellani luon toimintakentän ja lisäarvon organisaatiolle. Tehtävänäni voi olla liiketoiminnan ytimessä arvon luontia tai vain jonkin HR/D osa-alueen tai projektin hoitaminen.  

Kun sitten pääsen mukaan tähän kokonaisuuteen ”puuttuvana palasena”, koen että minulla on mahdollisuus vaikuttaa laajemmin organisaation kokonaistoimintaan. Olen joko täydentävänä palanen, joskus taas peliä positiivisesti muuttava palanen, joka vaatii organisaatiota hiomaan muita palapelin osia, tai tekemään uusia paloja.   

Olen myös kokenut, että HR-tehtävissä toimitaan usein organisaation solmukohdissa. Tällöin HR näkee ja kuulee paljon ja on mukana rakentamassa inhimillistä kokonaisuutta. HR toimii myös usein sillanrakentajana niin organisaation sisällä kuin ulospäin. Tällöin sekä työntekijä- että asiakaskokemus ovat aina keskiössä ja vaikka pohjalla on aina työsuhdejuridiikan tuntemus, niin toimintaa leimaa ihmisläheinen vaikuttavuus. Tämä on itselleni erittäin tärkeää!  

Koska itselleni hyvä asiakaskokemus on keskeinen asia, jäin pohtimaan mitä asiakas voisi haluta vuokratulta HR-johtajalta? Voisinko minä olla se, joka vastaa asiakkaan toiveisiin ja innostaisiko tämä tekeminen minua?  

 

Tulin siihen tulokseen, kaikki nämä kolme näkökulmaa toteutuvat ja asiakas saa kauttani...

  • tekijän, joka haluaa laittaa itsensä täysillä likoon   
  • ammattilaisen, jolla on ajantasaiset HR:n tiedot ja taidot  
  • arvonluojan, jolle on erittäin tärkeää lunastaa annetut palvelulupaukset ja tuottaa lisäarvoa   
  • osaajan, jolla on käytettävissään oman osaamisensa ja verkostonsa lisäksi kaikki muut palveluntarjoajan ammattilaiset   
  • uudistajan, joka ulkopuolisena huomaa asioita, joille organisaatio on jo sokea  
  • ratkaisijan ja ideoijan, joka ammentaa laajasta osaamisestaan erilaisia mahdollisuuksia lähteä liikkeelle  

Mitä uusi tapa työskennellä on minulle antanut? Mikä on yhteisön arvo?

Vuokrattuna HR-asiantuntijana on parasta päästä osaksi erilaisia työyhteisöjä ja toimialoja. Uudessa ympäristössä pääsee haastamaan itseään ja uusiutumaan.  

Vaihtuvat toimialat ja yrityskulttuurit vaativat tietojen ja taitojen uudenlaista soveltamista sekä olennaisen löytämistä. Tämä haastaa sopivasti ja on mahdollisuus jatkuvaan oppimiseen, mikä on intohimoni!  

Koen, että vuokra HR:nä olen päässyt myös jakamaan laajasti omaa osaamistani. Samalla olen päässyt vaikuttamaan työyhteisön kehittymiseen ja koen tekeväni arvokasta työtä. On myös ollut aivan ihana nähdä, kuinka minut otetaan osaksi organisaation arkea. Luottamuksellisessa ilmapiirissä on helppo antaa parastaan. 

Kaiken tämän päälle on tullut loistava ja lämminhenkinen HR Legalin yhteisö. Vaikka itselläni on vahva osaaminen ja hyvät verkostot, niin HR Legal on tuonut vielä enemmän tukiverkostoa. Aivan ihanat ja upeat kollegat ovat sparranneet ja neuvoneet aina, kun olen halunnut varmistaa parhaan ratkaisun asiakkaalle. Olen voinut myös muuten vain pallotella asioita maan ja taivaan väliltä. Lisäksi tämä yhteisö on huolehtinut osaamiseni ajantasaisuudesta ja kaiken keskiössä on ollut yhdessä tekeminen. Ratkaisuni on osoittanut enemmän kuin hyväksi.

Jos sinä olet haasteita sekä monipuolisia tehtäviä kaipaava HR-ammattilainen, suosittelen kokeilemaan. Me todellakin teemme työelämästä työelämystä!

Tutustu Interim HR -palveluun

Tutustu HR-palveluihin

 

Blogin on kirjoittanut Hanna Rinne.

graphic

Mikä sinua mietityttää? Mistä asiasta haluaisit jutella?

Kerro se meille. Olemme valmiina auttamaan.

graphic

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊