Skip to content
Alasivujen hero, taso 1 (blogi)

Näin voit hyödyntää ulkopuolista asiantuntemusta muutosneuvotteluissa

|

3 min lukuaika

Muutosneuvottelut ovat juridinen prosessi, jossa on oma määrämuotonsa, jota noudattamalla asiat hoituvat. Jokainen YT-neuvotteluita ja muutosneuvotteluita toteuttanut kuitenkin tietää, että harvoin prosessi on yksinkertainen ja suoraviivainen. 

Prosessi on usein työläs ja monimutkainen, jossa on pystyttävä ennakkoon tekemään hyvä suunnitelma, laatia toimivat dokumentit ja esitykset sekä pyörittää itse neuvotteluprosessia pöytäkirjan laatimisista puhumattakaan.

Meiltä pyydetään muutosneuvotteluihin apua esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Jos asiakkaallamme ei ole itsellään entuudestaan kokemusta tai osaamista toteuttaa muutosneuvotteluita.
  • Jos osaamista on, mutta HR:n tai toimitusjohtajan oma aika ei riitä koko prosessin hallinnoimiseen.
  • Kun järjestely on hyvin kompleksinen ja ulkopuolisen asiantuntijan näkökulmat tulevat tarpeeseen.

Avaimet käteen palvelu muutosneuvotteluissa

Avaimet käteen palvelu muutosneuvotteluissa tarkoittaa, että osallistumme ja avustamme prosessin kaikissa vaiheissa aina suunnittelusta päätösten tekemiseen sekä toimenpiteiden toteutukseen. Päätökset prosessista, lopputuloksista ja lopullisista toimenpiteistä tekee aina asiakas, mutta autamme tarvittaessa kaikissa näissä tilanteissa. 

Tässä palvelussa osallistumme prosessin ja muutoksen suunnitteluun, tunnistamme tarvittavan neuvotteluprosessin ja laadimme tarvittavat dokumentit, kuten neuvotteluesityksen. Lisäksi konsultoimme viestintäsuunnitelman tekemisessä. Prosessin aikana olemme mukana neuvotteluissa sihteerinä pöytäkirjoja laatimassa ja autamme ratkaisemaan yksittäisiä kysymyksiä. Neuvotteluiden päätteeksi voimme auttaa päätösten ja päätösten perusteluiden muotoilussa.

Tämän lisäksi voimme suorittaa toimenpiteitä neuvotteluiden jälkeen ja palveluvalikoimastamme löytyy myös outplacement-valmennukset muutosturvatilanteisiin.

Taustatuki muutosneuvotteluihin

Kun asiakkaamme on valmis itse toteuttamaan prosessin ja sen vaatiman paperityön, voimme toimia myös taustatukena. Taustatuki toteutuu konsultointipalveluna sparraten, konsultoiden ja kommentoiden erilaisia dokumentteja ja prosessia. Voimme toki laatia myös tässä palvelussa valmiiksi tarvittavia dokumentteja. Tukemme kattaa koko prosessin aina suunnittelusta toimenpiteiden toteutukseen.

Vuokrajuristi muutostilanteeseen

Kun kyseessä on isompi järjestely ja jos HR-tiimissä on vajausta juristiosaamisessa, voi kauttamme vuokrata työsuhdejuristin avustamaan määräajaksi muutoksen kaikissa vaiheissa. Usein nämä muutokset edellyttävät muutosneuvottelun tai muutosneuvotteluiden aloittamista. Taustalla voi olla lisäksi erilaisia yritysjärjestelyjä organisaatiomuutosten lisäksi. Pystymme auttamaan myös kansainvälisissä prosesseissa ja niihin tilanteisiin erityisesti vuokrapalvelumme soveltuu erinomaisesti. 

Vuokrapalvelussa juristimme toimii osana tiimiä ja mahdollistaa omalta osaltaan tarvittavien muutosneuvotteluprosessin toteutuksen, koordinoinnin ja toimenpiteiden toteutuksen.

Miksi me olemme paras kumppani auttamaan muutosneuvotteluissa?

Tiimissämme on useita työsuhdejuristeja, jotka ovat työskennelleet vuosia vaativissa HR-tehtävissä eri toimialoilla ennen konsultiksi ryhtymistä. Toiminnassamme ja kokemuksessamme yhdistyy vahvasti juridiikka + HR. Ajatus siitä, että asiat pitää tehdä oikein, mutta myös inhimillisesti.
Asiantuntijoillamme on takana yhteensä satoja läpi vietyjä neuvotteluita HR-roolissa ja yhtä paljon kokemusta siitä, kun hypätään mukaan neuvotteluihin konsultin roolissa. Kokemuksemme ja näkemyksemme on se arvo, minkä asiakkaamme yhteistyössä saa. 

Työskentelytapamme on hyvin käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen. Kokemus auttaa yksinkertaistamaan monimutkaisiakin tilanteita. Olennaiseen keskittyminen ja inhimillisyys ovat meidän dna:ssa, ja molemmat näistä arvoista näkyvät myös tavassamme olla tukena muutosneuvotteluissa. Lisää tietoa muutosneuvotteluista blogissamme.

 

Tutustu juridisiin palveluihin

Tarjoamme kokonaisvaltaisen tuen muutosneuvotteluihin - lue lisää!

Blogin kirjoittaja

Henna-Riikka "HRH" Huhta

show bio

Strategiajohtaja, Founding Partner

Olen HR Legalin perustajaosakas ja koulutukseltani juristi. Minulla on 20 vuoden kokemus vaativista työsuhde- ja HR-asioista. Erityisen paljon olen ollut mukana erilaisissa muutostilanteissa.

Ennen HR Legalin perustamista olen toiminut lakimiehenä, työsuhdepäällikkönä, asiantuntijana ja työmarkkinapäällikkönä sekä HR-johtajana. HR:n ja juridiikan yhdistäminen on aina ollut minulle merkityksellistä. Autan mielelläni sinua löytämään sopivimmat palveluratkaisut tilanteeseesi oli sitten kysymys vuokra HR -palveluista, valmennuksista tai työsuhdeasioista. Suhtaudun intohimoisesti perusasioiden vaalimiseen inhimillisellä otteella ja hyvällä sydämellä tekemiseen. Mottoni on: asioilla on tapana järjestyä paremmin kuin osasit uskoakaan.

Ole yhteydessä, sparraan kanssasi mieluusti!Vahvuusalueeni

▪ Kasvu
▪ Strategia
▪ Kumppanuus

+358 50 599 3049

Varaa aika kalenterista
graphic

Ratkaistaanko ongelmasi yhdessä?

Kerro meille mikä askarruttaa. Olemme valmiina auttamaan.

graphic

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊