Webinaari 18.2. Häirinnän tunnistaminen ja työnantajavelvoitteet

Häirintä ja muut työyhteisön häiriötilanteet – sovittelulla maaliin?

Onnistuminen häirinnän tunnistamisessa ja kitkemisessä on keskeistä työnantajan maineen, työnantajavelvoitteiden sekä työhyvinvoinnin kannalta. Viime aikoina häirintä ja seksuaalinen häirintä on noussut ilmiön tasolle julkisessa keskustelussa myös uuden whistleblowing-direktiivin myötä. Media tarttuu hanakasti häirinnän ja seksuaalisen häirinnän kokemuksiin, mikä ajaa työnantajat pohtimaan rakenteitten ja korjaavien toimenpiteiden riittävyyttä omassa organisaatiossa.

Tässä webinaarissa kokeneet asiantuntijamme Eeva Engfelt ja Päivi Seppälä käsittelevät teemoja käytännönläheisesti ja ratkaisukeskeisesti, mutta myös juridisesta näkökulmasta.

miten tunnistat häirinnän, seksuaalisen häirinnän ja ahdistelun
miten näissä tilanteissa työnantajan tulee toimia
miten sovittelu voi ratkaista työyhteisön ongelmatilanteita

Ilmoittaudu mukaan linjoille 👇

Webinaari pidetään perjantaina 18.2. klo 8.00-9.00. Ilmoittaudu mukaan tästä.

eeva-engfelt

Eeva on työsuhdejuridiikkaa liiketoimintalähtöisesti ja käytännönläheisesti hyödyntävä kokenut henkilöstöjohtamisen ammattilainen ja juristi. Hän voi työkokemuksellaan ja osaamisellaan auttaa asiakkaitamme laajasti henkilöstöstrategiasta ja -prosesseista aina työsuhdejuridisiin kysymyksiin asti. Eeva on myös sertifioitu coach.

Eevaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse 050 327 6857 tai sähköpostilla eeva.engfelt@hrlegal.fi

 

Päivi Seppälä

 Päivi toimii HR Legalilla työhyvinvointiin ja työyhteisöjen toimivuuteen erikoistuneena HR-konsulttina, valmentajana ja vuokrattuna apuna. Hän auttaa mielellään mm. yhteistyön, vuorovaikutuksen ja työssä jaksamisen kysymyksissä. Lisäksi Päivi tekee coachausta ja työyhteisösovittelua. 

Päiviin voit ottaa yhteyttä puhelimitse 040 715 9551 tai sähköpostilla paivi.seppala@hrlegal.fi