Skip to content
25

webinaari | 26.5.2023 | klo 8–9

Yhä useampi uupuu työssään – työnantajan vastuut ja velvoitteet uupumuksen ehkäisyssä

Työntekijän uupumus ja väsymys ovat pinnalla nykyhetken johtamis- ja organisaatiokeskustelussa. Jo neljännes työntekijöistä kertoo kärsivänsä uupumusoireista.

Työntekijät iästä, ammattiryhmästä ja organisaatioasemasta riippumatta voivat uupua työssään. Pahimmillaan uupumisesta voi seurata pitkään jatkuva sairauslomakierre tai jopa työkyvyttömyyseläke.

Työkykyjohtamisessa ja työntekijöiden uupumisen ennaltaehkäisyssä onnistuvat organisaatiot saavuttavat merkittävää kilpailuetua muihin organisaatioihin verrattuna. Kilpailu osaavasta työvoimasta kovenee ja työvoiman veto- ja pitotekijät sekä henkilöstön työkykyisenä pitäminen korostuvat.

Webinaarissa saat kattavan katsauksen työntekijän psykososiaaliseen kuormitukseen ilmiönä sekä keinoja ennaltaehkäistä uupumisoireilua juridisesta näkökulmasta. 

 

Webinaarissa käsiteltävät aiheet

  • Työnantajavelvoitteet työsopimuslain ja työturvallisuuden näkökulmasta
  • Työturvallisuuslain kesäkuun alussa voimaan tulevat uudistukset
  • Mitä psykososiaalinen kuormitus pitää sisällään?
  • Millainen psykososiaalinen kuormitustilanne suomalaisilla työpaikoilla on?
  • Miten kuormitusta ennaltaehkäistään?
  • Mistä tunnistaa hyvinvointia tukevan työpaikan?
  • Ajanhallinta ja palautuminen, kenen vastuulla?
 

Työnantajavelvoitteita tarkastellaan työsopimuslain ja työturvallisuuslain näkökulmasta ja huomioidaan myös työturvallisuuslain kesäkuun alussa voimaantulevat uudistukset. Muutoksilla korostetaan ja täsmennetään työnantajan vastuuta työntekijän haitallisesta psykososiaalisesta kuormituksesta. Työntekijän henkilökohtaiset edellytykset, kuten ikääntyminen,  tulee ottaa huomioon nykyistä huolellisemmin. Kaikki tämä tarkoittaa lisää huomioitavaa ja huolehdittavaa esihenkilöille ja HR:lle. Webinaari on maksuton, eikä siitä tule tallennetta.

Milloin: Perjantaina 26.5.2023 klo 89. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.5.2023.
Missä: Teams

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Webinaarin asiantuntijat

EevaEngfelt-HRLegalServicesOy

Eeva Engfelt

Eeva on HR Legalin seniorikonsultti ja juristi, jolla on pitkä ja laaja kokemus HR-juridiikasta, henkilöstöjohtamisesta sekä työkykyjohtamisesta erilaisissa organisaatioissa ja organisaatiokulttuureissa. Kokemuksensa työkykyjohtamisesta Eeva kirkastaa näkemykseen luottamuksen ja henkilöstöstä välittämisen tärkeydestä yhdistyneenä raudanlujaan systematiikkaan ja prosesseihin sekä toimivaan työterveysyhteistyöhön.

”Työnantaja – ei työterveyskumppani tai työeläkeyhtiö – johtaa työkykyä, ja esihenkilöt ovat tässä aivan keskeisessä roolissa.”

+358 50 327 6857

PaiviSeppala-HRLegalServicesOy

Päivi Seppälä

Päivi on HR Legalin valmennuksista vastaava palvelupäällikkö. Reilut 15 vuotta asiantuntijoiden johtamistyötä tehneenä hän on erikoistunut työhyvinvointiin ja erityisesti asiantuntijatyön ja johtamisen kuormituksen keventämiseen. Valtio-oppi pääaineenaan yhteiskuntatieteiden maisteriksi, ja toimittajatutkinnosta toimittajaksi, valmistunut Päivi on kouluttautunut palautumisohjaajaksi ja valmentaa, työnohjaa ja coachaa aiheesta mielellään. Hän tähtää työssään vuokra HR-päällikkönä ja valmentajana hyvään johtamiseen ja työyhteisötaitoihin.


”Perusasioiden osaamisella, reilulla toiminnalla ja pitämällä huolta toisistamme päästään hyvinvoinnissa jo pitkälle.”
 

+358 40 715 9551

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊