Skip to content
25

Webinaari | 8.6.2023 | klo 9–10

Yrityskohtaiset työehtosopimukset – Koskisen Oyj:n matka omiin työehtosopimuksiin

Voiko kuka tahansa työnantaja solmia oman, yrityskohtaisen työehtosopimuksen? Kenen kanssa sellaisesta neuvotellaan ja mihin neuvotteluissa on hyvä varautua? Mitä oma työehtosopimus vaatii ja mitä mutkia voi tulla matkaan? Entä mitä mahdollisuuksia omassa työehtosopimuksessa on?

Paikallisen sopimisen roolista ja merkityksestä puhutaan säännöllisesti. Se nähdään sekä uhkana että mahdollisuutena. Ja sen toteuttamisessa on toisaalta aina otettava juridiset reunaehdot huomioon: kuka voi ylipäänsä sopia ja mistä asioista paikallisesti?

Työnantajien näkökulmasta yksi keskeisimmistä paikallisen sopimisen kehityskohteista on ollut se, että paikallinen sopiminen on perustunut vahvasti valtakunnallisiin työehtosopimuksiin. Tämä on merkinnyt sitä, että liittoon kuulumattomilla työnantajilla on hyvin rajalliset mahdollisuudet sopia paikallisesti työehdoista.

Jonkinlainen murros kohdattiin vuoden 2020 lopussa ja vuoden 2021 alussa, kun metsäteollisuus ja teknologiateollisuus tekivät omia ratkaisujaan työehdoista sopimiseen. Nämä ratkaisut toivat keskusteluun uudella tavalla aiemmin kohtuullisen tuntemattoman paikallisen sopimisen keinon, yrityskohtaiset työehtosopimukset.

Webinaarissa saat katsauksen yrityskohtaisiin työehtosopimuksiin ja konkreettisen tapausesimerkin Koskisen Oyj:n matkasta omiin työehtosopimuksiin. Webinaarissa puhujina toimivat Koskisen Oyj:n henkilöstöjohtaja Minna Luomalahti sekä HR Legal Services Oy:n Senior Advisor, Partner Anna-Maria Wassman.  

Aiheeseen johdattelevia kysymyksiä, joihin tilaisuudessa saadaan vastauksia:

 

  • Yrityskohtaisten työehtosopimusten juridiset reunaehdot
  • Tapaus Koskisen Oyj – matka Koskisen omiin työehtosopimuksiin
    • Miten projektiin valmistauduttiin?
    • Mikä projektissa onnistui ja yllätti?
    • Mitä projektissa opittiin?
    • Miltä Koskisen omien työehtosopimusten tulevaisuus näyttää?


Milloin: Torstaina 8.6.2023 klo 9–10. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.6.2023.

Missä: Teams

 

Webinaari on maksuton, eikä siitä tule tallennetta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tilaisuuteen liittyvissä kysymyksissä ole meihin yhteydessä sähköpostitse: koulutus@hrlegal.fi

Webinaarin asiantuntijat

Minna-Luomalahti

Minna Luomalahti

Minna on työskennellyt lähes 30 vuotta Koskisella, vuodesta 2017 Koskisen henkilöstöjohtajana. Minnalla on laaja ja monipuolinen kokemus henkilöstöstrategian toteutuksesta ja kehityksestä, ja hän on roolissaan toteuttanut lukuisia muutos- ja kehityshankkeita. Hän on ollut mukana solmimassa kahta yrityskohtaista työehtosopimusta Koskiselle. Minna uskoo vakaasti yhteistyöhön ja yhdessä tekemiseen ja niiden kautta rakentuvaan luottamukseen, jonka merkitys korostuu paikallisessa sopimisessa.

AnnaMariaWassman-HRLegalServicesOy

Anna-Maria Wassman

Anna-Maria Wassman on yksi HR Legalin työsuhdejuristeista. Hän auttaa HR Legalin asiakkaita yli 15 vuoden kokemuksella kaikenlaisissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa käytännönlähteisesti ja selkokielellä. Anna-Maria uskoo siihen, että vaikeimpiinkin asioihin löytyy aina ratkaisu, kun sen eteen tekee töitä.

+358 50 575 8454

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊