Skip to content
Iso taustakuva - Kuva - Ihmiset (25)

webinaari | 9.9.2022 | klo 8.30–9.30

Työlainsäädännön ajankohtaiskatsaus

Työlainsäädännössä astui voimaan useampia muutoksia elokuun alussa. Keskeisimmät muutokset koskivat perhevapaita ja työnantajan selvitysvelvollisuutta työsuhteen keskeisistä ehdoista. Lisäksi vaihtelevan työajan sääntelyä täsmennettiin. Muutokset ovat astuneet voimaan 1.8.2022.

Perhevapaauudistuksen pyrkimyksenä on lisätä työelämän ja vanhempien tasa-arvoa sekä huomioida nykyistä paremmin erilaiset perhemuodot. Työnantajan selvitysvelvoitteen laajentamisella halutaan puolestaan ennen kaikkea varmistaa, että työntekijät tuntevat työsuhteen olennaiset piirteet. Vaihtelevan työajan osalta lakimuutosten taustalla on myös hallituksen tavoite parantaa pätkätöissä ja nollatuntisopimuksella työskentelevien asemaa.

Saat webinaarista kiteytetyn kokonaiskuvan lakimuutoksista ja niiden vaikutuksista työsuhteisiin.

Webinaarin painopiste on seuraavissa kysymyksissä

  • Perhevapaauudistus pähkinänkuoressa: mitä perhevapaauudistus tarkoittaa työsuhteissa?
  • Työsuhteen keskeiset ehdot: mitä työnantajan on selvitettävä työnteon ehdoista?
  • Vaihteleva työaika: mitä on vaihteleva työaika ja mitä sen käyttämisessä on otettava huomioon?

 

Milloin: 9.9. klo 8.30-9.30

Missä: Zoom

Tervetuloa mukaan!

Webinaarin asiantuntijat

AnnaMariaWassman-HRLegalServicesOy

Anna-Maria Wassman

Anna-Maria Wassman on yksi HR Legalin työsuhdejuristeista. Hän auttaa asiakkaitamme lähes 15 vuoden kokemuksella kaikenlaisissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa käytännönlähteisesti ja selkokielellä. Anna-Maria uskoo siihen, että vaikeimpiinkin asioihin löytyy aina ratkaisu, kun sen eteen tekee töitä.

Severi Nordlund

Severi Nordlund on toiminut HR Legalilla juristien apuna erityisesti työoikeuden ja tietosuojan parissa. Severin työskentelyä ohjaa halu tehdä juridiikasta helposti lähestyttävää sekä ymmärrettävää ja hän työskenteleekin aina asiakaslähtöisesti.

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊