Skip to content
Alasivujen hero, taso 2 - Kuva - Luonto (51)

webinaari | 29.9.2023 | klo 8–9

Muutosturva velvoittaa työnantajan toimimaan – näin onnistut

Työmarkkinat ovat ennustamattomia ja Elinkeinoelämän Keskusliitto ennustaa heinäkuun suhdannebarometrissään haastavan syksyn jatkumista: muutosneuvotteluita on paljon käynnissä ja niiden määrän odotetaan lisääntyvän edelleen.

Vastuullinen työnantaja tietää mitä muutosneuvotteluihin liittyvä muutosturva käytännössä tarkoittaa ja mitä velvollisuuksia se tuo työnantajalle.

Kun työvoiman vähentämisiä suunnitellaan, muutosturva tulisi huomioida jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Huomioitavaa on muutosturvaan tulleet muutokset vuoden 2023 alusta, jotka koskevat 55 vuotta täyttäneitä. Lisäksi muutosturvaan liitetään nyt myös uusi termi: muutosturvamaksu. Mikäs se sellainen on ja tekeekö se työntekijän irtisanomisesta entistä ”kalliimpaa”?

Kerromme tässä webinaarissa mikä laissa muuttui ja kuinka sinä – HR, johdon edustaja tai esihenkilö – voit valmistautua organisaation muutostilanteisiin.

 

Webinaari on tarkoitettu sinulle HR, esi- tai johtohenkilö, joka…

  • haluat varmuutta siihen mitä muutosturvavelvoite tarkoittaa

  • joudut ensimmäistä kertaa irtisanomaan henkilöstöä

  • olet työvoiman vähentämistilanteissa epävarma

  • haluat ennakoida tulevaisuutta varten

  • haluat tietoa muutostilanteeseen tarjottavista palveluista.

 

Puheenvuorot


Asiat, jotka sinun pitää tietää muutosturvasta

Keskustelemassa Katriina Huhtala ja Minna Kajanne

Minnan ja Katriinan osuudessa käsitellään perusasioita muutosturvasta: Mitä tarkoitetaan, kun puhutaan muutosturvasta? Ketä muutosturva koskee? Maksaako muutosturva yritykselle jotain? Onko muutosturvaa pakko toteuttaa? Mitä tapahtuu, jos irtisanon työntekijän ja unohdan muutosturvan?

 
Muutosturvavalmennus  hyödyt työnantajalle ja osallistujalle

Tiina Alho

Muutosturvavalmennus tarjoaa irtisanotulle selkeyttä ja tukea epävarmassa tilanteessa. Muutosturvavalmennus ei ole vain teknistä työnhakua, vaan se kasvattaa myös valmennettavan itsensä johtamisen taitoja. Nämä taidot ovat kriittisiä, kun puhutaan aktiivisesta työnhausta ja itsensä markkinoinnista. Miten varmistaa tuloksellinen työnhaku? Mikä koetaan arvokkaaksi muutosturvavalmennuksissa? Tule kuulemaan mitä hyötyjä muutosturvavalmennus tarjoaa valmennettavalle ja sitä kautta myös työnantajalle. 

 

Webinaari on maksuton, eikä siitä tule tallennetta.

Milloin: Perjantaina 29.9.2023 klo 89. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.9.2023.
Missä: Teams

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Webinaarin asiantuntijat

KatriinaHuhtala-HRLegalServicesOy

Katriina Huhtala

Katriinalla on yli 20 vuoden kokemus erilaisten yritysten työsuhdeasioiden hoitamisesta.  Hän on juristina ollut mukana kymmenien yritysten yhteistoiminta- ja muutosneuvotteluissa ja nähnyt kuinka muutosturvaa työvoiman vähentämistilanteissa on käytännössä toteutettu.

+358 50 597 5066

MinnaKajanne-HRLegalServicesOy

Minna Kajanne

Minnalla on muutosjohtamisesta ja outplacementista yli 20 vuoden kokemus sekä hän on valmentanut urallaan tuhansia ihmisiä. Minnalla on myös pitkä kokemus monipuolisista HR:n johtotehtävistä sekä liiketoiminnan tukemisesta.

+358 40 833 8053

TiinaAlho-HRLegalServicesOy

Tiina Alho

Tiina Alho on kokenut johtamisen ja muutostilanteiden valmentaja ja konsultti. Hänen erityisosaamistaan ovat uravalmennukset, joita Tiina on toteuttanut kymmenittäin. Tiina tekee sekä yksilöllisiä, että ryhmämuotoisia toteutuksia.

+358 50 592 3930

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊