Skip to content
25

webinaari | 27.1.2023 | klo 9–10

Vastuullisen muutosneuvotteluprosessin ABC

Vastuullinen työnantaja ennakoi ja varautuu hyvissä ajoin tilanteisiin, joissa joudutaan työvoiman vähennyksiin ja muutosneuvotteluihin. Tule kuulemaan kuinka muutosprosessi viedään läpi alusta loppuun vastuullisesti.

Hyvin ja inhimillisesti hoidetut työvoiman vähentämistilanteet kertovat vastuullisesta työnantajasta. Osaajapulan yhä syventyessä eri aloilla on tärkeää huomata, että myös toimintatavat henkilöstöä vähennettäessä voivat vaikuttaa yrityksen työnantajamielikuvaan. Sekä organisaatioon jäävistä että sen jättävistä ihmisistä on tärkeää huolehtia ja tukea mahdollisuuksien mukaan jälkimmäisten sujuvaa uudelleen työllistymistä.

Vastuullinen työnantaja ennakoi ja varautuu hyvissä ajoin tilanteisiin, joissa joudutaan työvoiman vähennyksiin ja muutosneuvotteluihin. Valmistautuminen auttaa prosessin läpiviemistä laadukkaasti ja helpottaa työskentelyä epävarmuuden keskellä, mutta vastuullisuusnäkökulma voidaan huomioida henkilöstöä vähennettäessä muutosprosessin kaikissa eri vaiheissa.

Tässä webinaarissa käsittelemme muutosprosessia alusta loppuun vastuullisen toiminnan näkökulmasta

 

 • Ennakointi ja valmistautuminen
  Miten muutosneuvotteluihin valmistautumisella voi vaikuttaa niiden sujuvuuteen ja ilmapiiriin

 • Neuvotteluprosessin sujuvuus ja organisaatioon jäävien näkökulman huomioiminen
  Mitä huomioida neuvotteluiden edetessä ja vaihtoehtoja kartoitettaessa?
  Miten viestiä muutosprosessista organisaatiossa?

 • Organisaation jättävien uudelleen työllistymisen tukeminen
  Miten outplacement-palveluiden avulla voidaan tukea organisaation jättävien uudelleen työllistymistä?

 

Milloin: 27.1.2023 klo 9-10

Missä: Teams

Kenelle: Webinaari on suunnattu ensisijaisesti yrityksen henkilöstöhallinnossa työskenteleville ja yrityksen johdolle, mutta kaikki, jotka haluavat oppia lisää muutosneuvotteluista ja outplacement-palveluista, ovat tervetulleita.

Webinaarin asiantuntijat

MinnaKajanne-HRLegalServicesOy

Minna Kajanne

Minna Kajanne työskentelee HR Legalissa asiakkuuspäällikkönä ja valmentajana. Minnalla on pitkä kokemus HR:n johtotehtävistä ja hän on ollut vetämässä useita muutosnneuvotteluita. Minnalla on myös vahva valmennustausta ja hän on valmentanut esihenkilöitä irtisanomistilanteita varten ja tehnyt outplacement-valmennuksia jo 15 vuoden ajan.

AnnaLeenaPentikainen-HRLegalServicesOy

Annaleena Pentikäinen

Annaleena Pentikäinen on työsuhdejuristi ja työssään Senior HR & Legal Adviser -roolissa avustaa yrityksiä työsuhdejuridiikkaan liittyvissä kysymyksissä ja toimeksiannoissa. Annaleenalla on yli 15 vuoden kokemus työsuhdejuridiikan parissa työskentelystä, ja hän on avustanut vuosien varrella lukuisia yrityksiä muutosneuvotteluprosessin eri vaiheissa sekä kouluttanut työvoiman käytön vähentämiseen liittyvistä menettelytavoista.

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊