Skip to content
25

webinaari | 26.8.2022 | klo 8–9

Päihteet työpaikalla - kuinka puuttua ja ottaa puheeksi?

Webinaarissa kuulet työsuhdejuridiset perusasiat päihteistä työpaikalla, päihteiden käyttöön puuttumisesta, työpaikan päihdeohjelmasta sekä aiheeseen liittyviä käytännön asioita ja vinkkejä.

Alkoholi on suomalaisilla työpaikoilla edelleen yleisin päihde. Keskimääräisessä suomalaisessa kymmenen hengen työporukassa on 7-8 alkoholin kohtuukäyttäjää, 1–2 riskikäyttäjää ja yksi raitis. Alkoholin lisäksi vastaan voi tulla kannabiksen tai erilaisten lääkkeiden väärinkäyttöä.

Miten niihin voi puuttua?

Webinaarissa käsitellään seuraavia kysymyksiä

  • Mitä teen, jos epäilen työntekijän olevan päihtynyt?
  • Entä jos hän kieltäytyy puhaltamasta?
  • Millä perusteilla voin teettää huumetestin?
  • Miksi jokaisella työpaikalla tulisi olla päihdeohjelma? Entä mitä sen tulisi pitää sisällään?


Webinaarissa saat ohjeita ja vinkkejä siihen, kuinka puuttua ja ottaa puheeksi tämä haastava aihepiiri työntekijän kanssa.

 

Milloin: Perjantaina 26.8.2022 klo 8.00 – 9.00

Missä: Zoom

Webinaarin asiantuntijat

AnastasiaStrandberg-HRLegalServicesOy

Anastasia Strandberg

Senior Legal & HR Consultant Anastasia Strandberg on työsuhdejuridiikkaa käytännönläheisesti toteuttava HR-ammattilainen ja juristi. Anastasia työskentelee esimerkiksi Vuokra HR:nä ja vuokratyösuhdejuristina, valmentaa esihenkilöitä sekä toimii HR-konsulttina. Anastasia on työskennellyt kansainvälisissä ja kotimaisissa organisaatioissa esihenkilönä, sekä asianajoalalla, ja ollut näissä tehtävissä ratkomassa työyhteisöjen päihdetilanteita useaan otteeseen

PaiviSeppala-HRLegalServicesOy

Päivi Seppälä

Senior HR Consultant Päivi Seppälä on HR-generalisti. Päivi jakaa työaikansa Vuokra HR -työn, valmennuksen, coachingin ja työyhteisösovittelun kesken. Päivi valmentaa paljon esihenkilötyötä, HR-johtamista, työhyvinvointia ja vaikeiden asioiden puheeksi ottamista tavoitteenaan laadukas johtaminen ja hyvinvoivat työyhteisöt.


Päivi on tehnyt töitä A-klinikkasäätiössä ja ollut mukana muu muassa Terveysneuvontapisteiden aloittamisessa ja tuottanut materiaalia Päihdelinkkiin. Aiemmassa työssään terveystoimittajana hän on seurannut päihdeasioita laajalti.