Kuinka laajasti palkka-avoimuus koskee työyhteisöä? Mikä on sen suhde muihin työnantajavelvoitteisiin, kuten tasapuoliseen kohteluun? Miten tuleva lainsäädäntö vaikuttaa eri kokoisiin yrityksiin?
Palkka-avoimuusdirektiiviä koskeva kansallinen lainsäädäntö on tarkoitus edetä eduskunnan käsittelyyn syyskuun lopulla. Tämä on muutos, joka haastaa koko työelämän perustaa: läpinäkyvyyttä, tasa-arvoa ja palkitsemisen oikeudenmukaisuutta.HR Legalin asiantuntijat ovat olleet mukana lukemattomissa organisaatioiden muutosmatkoissa – tukemassa, rakentamassa ja sparraamassa palkka-avoimuuden eri vaiheissa. Olemme viime vuosien aikana pitäneet aiheesta useita webinaareja ja valmennuksia sekä tukeneet monia organisaatioita rakentamaan palkkausjärjestelmän, joka vastaa sekä nykyisiin että tuleviin velvoitteisiin.
Nyt, kun lainsäädännön toimeenpano konkretisoituu, on aika katsoa kokonaisuutta. Tässä LinkedIn Livessä HR Legalin HRD-palveluiden johtaja Maria "Maisa" Setälä sekä Senior HR & Legal Consultant Annaleena Pentikäinen pureutuvat lainsäädäntömuutoksen vaikutuksiin sekä olemassa olevan lainsäädännön vaatimuksiin.
Kysymyksiä, joihin saat muun muassa vastauksia:
- Tarkastellaanko palkkaeroja jatkossakin nimenomaan vain sukupuolten välillä?
- Mihin 5% perusteeton palkkaero jatkossa vaikuttaa?
- Mitkä voivat olla perustellut syyt palkkaeroille samaa työtä/samanarvoista työtä tekeville työntekijöille?
- Miten määritellään samanarvoista työtä tekevää olevat roolit? Kuka tekee määrityksen.
- Milloin rekrytoinnissa pitää ilmoittaa palkka?
- Mitkä velvoitteet koskevat eri kokoisia yrityksiä?
Tervetuloa linjoille seuraamaan keskustelua, osallistumaan ja kysymään asiantuntijoiltamme pohdituttavia kysymyksiä.