Skip to content
25

Aamupalatilaisuus | 27.10.2023 | klo 8–11.30

HR LEGAL FORUM HELSINKI 2023: Kohti rohkeaa ja sosiaalisesti vastuullista henkilöstötyötä

Syksyn HR Legal Forumissa teemana on rohkea ja sosiaalisesti vastuullinen henkilöstötyö.  HR Legal Forum järjestetään Ilmalassa lokakuun 27. päivä kello 8-11.30.

Tervetuloa paikan päälle kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä verkostoitumaan.  Nautitaan yhdessä aamupalaa, vaihdetaan kuulumisia ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Tilaisuus on maksuton ja järjestetään hybridinä.

Missiomme on tehdä työelämästä työelämystä, mutta emme pysty siihen yksin. Tehdään se yhdessä!

Katso tallenne

 

 


Tilaisuuden tiedot

 

Aikataulu


8.00–8.30
Nautitaan aamupalaa, vaihdetaan kuulumisia, moikataan tuttuja ja tutustutaan uusiin

8.30–10.45 Puheenvuorot ja kysymykset (tämä osuus striimataan)

11.30 Tilaisuus päättyy

 

Puheenvuorot

Sosiaalinen vastuu ja työntekijäkokemus HR:n näkökulmasta

Hanna Rinne

Miten sosiaalinen vastuu ja työntekijäkokemus ovat osa inhimillistä työelämää?

Mistä rakentuu arjessa strategiset kyvykkyydet sosiaalinen vastuu ja työntekijäkokemus huomioiden?

Sosiaalisesta vastuusta ja työntekijäkokemuksesta puhutaan paljon. Monesti keskusteluista puuttuu kuitenkin konkretia ja sen pohdinta, miten näihin voi vaikuttaa käytännössä. Lisäksi unohdetaan myös perustan tärkeys: lisäarvoa on vaikea rakentaa, jos pohja puuttuu.

Menestystä syntyy yhdistämällä työntekijäkokemus ja asiakaskokemus niin että vastuullisuus on sisäänrakennettu molempiin.

Koska HR-tehtävissä toimitaan usein organisaation solmukohdissa ja HR on mukana rakentamassa inhimillistä kokonaisuutta, on tärkeää ymmärtää, miten HR voi tukea sekä strategisella että operatiivisella tasolla organisaation sosiaalista vastuuta ja työntekijäkokemusta.

Puheenvuorossa tuodaan näkökulmia siihen, millaisia inhimillisen pääoman rakenteita organisaatioissa on, miten arjen rakenteilla voi tukea sosiaalisen vastuun sekä työntekijäkokemuksen kasvua ja miten kokonaisuudesta rakentuu strategiset kyvykkyydet.

Kenelle? Johdolle, HR:lle.

 
Konflikteista työrauhaan: Häirintäselvittely ja työyhteisösovittelu

Eeva Engfelt, Päivi Seppälä

 ”Meidän työyhteisössä on aina ollut konflikteja ja vaikeita tyyppejä, voiko tässä enää mikään auttaa?”

”Kukaan ei ole ottanut vaikeita asioita esille, koska silloinhan konfliktit pahenevat. Eikö ole parempi olla vaan hissukseen?”
”Meillä on suuret sairauspoissaolomäärät ja vaihtuvuus riitojen takia, voiko niille tehdä jotain?”

Häirintä ja häirintäkokemukset ovat yhä kasvava ilmiö, joka pahimmillaan vaurioittaa merkittävästi organisaation julkisuus- ja työnantajakuvaa sekä työntekijöiden sitoutumista. Organisaatiot eivät edelleenkään tunnista häirintäepäilyn laukaisemia juridisia velvoitteitaan vaan toimivat usein juridisesta näkökulmasta riittämättömästi.

Itse häirintätilanteen lainmukaisen selvittämisen lisäksi tilanteen jälkihoito on tärkeässä roolissa – se miten työrauhan ja tuottavuuden saa taas palautettua työyhteisöön.

Kaikissa työpaikoissa on välillä haastavia tilanteita, jännitteisiä tilanteita ja vuorovaikutusongelmia. Hyvän työpaikan erottaa kuitenkin siitä, että siellä myös vaikeisiin asioihin tartutaan rohkeasti ja ne hoidetaan kunnialla loppuun asti.

Puheenvuorossa keskustellaan työpaikan haasteellisista häirintä- ja konfliktitilanteista, jotka vaativat usein organisaation ulkopuolista apua tilanteen selvittämiseen. Mistä löytää rohkeus puuttua tilanteeseen? Onko toimimisvelvollinen esihenkilö vai HR? Missä vaiheessa on syytä kääntyä sovittelijan puoleen?

Aihetta lähestytään seuraavien kysymysten kautta:

  • Mitä tapahtuu, kun esihenkilö epäilee häirintää tai hänelle ilmoitetaan häirinnästä?
  • Onko toimimisvelvollinen häirityn esihenkilö vai HR?
  • Onko mahdollista, että häirintäilmoituksia tehdään kiusantekona?
  • Mitä jos häiritty ei haluakaan asian tulevan ilmi häiritsijälle?
  • Miten tilanne tulisi jälkihoitaa?
 

Kenelle? HR:n edustajalle, linjajohdolle ja jokaiselle esihenkilölle, joka haluaa saada lisää konkreettisia työkaluja haastavien esihenkilötilanteiden käsittelyyn.

 
Puuttuminen ja esihenkilötyö – hyvä johtaminen ja rohkeus puuttua

Markus Stenholm

Puuttuuko sinulta tai alaisiltasi epäkohtiin puuttuva esihenkilö?

Toimitko esihenkilönä terveen ja turvallisen työyhteisön takaajana – myös oman tiimisi mielestä?
Jäädäkö seuraamaan tilannetta vai ryhtyäkö toimeen?

Yhteiskunnassamme raja epäasiallisen ja hyväksyttävän puheen ja käyttäytymisen välillä on hämärtymässä. Yleisen asenneilmapiirin kovetessa on hyvä palauttaa mieleen, mihin esihenkilön velvollisuus puuttua epätoivottuun käytökseen oikein perustuu.

Esihenkilön ei milloinkaan tule suvaita tiimissään häirintää tai epäasiallista käytöstä, vaan hänen tulee puuttua ongelmatilanteisiin tarvittaessa. Mutta milloin ja miten esihenkilön kuuluu toimia? Voiko hän käyttää puuttumisen suhteen omaa harkintaa? Mitä hänen tulee joka tapauksessa huomioida?

Esihenkilön kuuluu selkeästi tiedostaa, että rohkeus ja kyky puuttua asianmukaisesti tietoonsa tulleisiin epäkohtiin on hyvän henkilöstöjohtamisen ja esimiestyön tärkeimpiä kulmakiviä. Puheenvuoron aikana keskustelemme hyvästä johtamisesta ja siitä, kuinka löytää rohkeus puuttua haastaviin ja epäasiallisiin tilanteisiin.

Kenelle? Johdolle, HR:lle ja erityisesti uusille esihenkilöille.

 

Yhteenveto


Mitä:
 
HR Legal Forum Helsinki 2023  Kohti rohkeaa ja sosiaalisesti vastuullista henkilöstötyötä

Missä: Tilaisuus järjestetään osoitteessa Ilmalantori 1, 00240 Helsinki. Puheenvuorot striimataan etäosallistujille Streamhubin välityksellä.

Milloin: Perjantaina 27.10.2023 klo 811.30. Etäosallistujille striimaus alkaa klo 8.30.

 

Ilmoittaudu mukaan paikan päälle maksuttomaan aamupalatilaisuuteen viimeistään 23.10.2023. Ilmoittautuminen etäosallistujille sulkeutuu 26.10.2023. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tilaisuuden asiantuntijat

HannaRinne-HRLegalServicesOy

Hanna Rinne

Hanna Rinne on henkilöstöjohtamisen moniosaajaa, jolle ihmiset ja liiketoiminta ovat sydämenasia. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus vaativista henkilöstöjohtamisen tehtävistä ja johtoryhmätyöskentelystä. Hän on rakentanut muuttuvassa ympäristössä HR käytänteitä ja toimintaa tukevia rakenteita luoden samalla inhimillistä kokonaisuutta. Hänelle on tärkeää luoda hyvä työntekijäkokemus ja mahdollistaa työntekijöiden asiantuntemuksen loistaminen ja sitä kautta asiakaskokemuksen ja yrityksen kilpailukyvyn kasvaminen.

EevaEngfelt-HRLegalServicesOy

Eeva Engfelt

Eeva on HR Legal Servicen seniorikonsultti ja juristi, jolla on pitkä kokemus HR-juridiikasta, henkilöstöjohtamisesta sekä haastavista henkilöstötilanteista erilaisissa kulttuureissa ja liiketoimintaympäristöissä. Eeva on toteuttanut useita häirintäselvityksiä. Eevan mielestä häirintäselvitykset osoittavat lähes aina puutteita työpaikan rakenteissa, johtamisessa tai psykologisessa turvallisuudessa. 

+358 50 327 6857

PaiviSeppala-HRLegalServicesOy

Päivi Seppälä

YTM Päivi on sovitellut monenlaisia konflikteja muutamaa henkilöä koskevista riidoista laajoihinkin konflikteihin. Lisäksi hänellä on pitkä henkilöjohtamiskokemus vaativissa työelämätehtävissä. Päivi on kouluttautunut restoratiiviseksi työyhteisösovittelijaksi vuoden koulutuksessa ja kouluttautuu Sovittelufoorumissa jatkuvasti. Ennen kaikkea Päivi tietää käytännöstä, että hyvinkin vaikeisiin työelämätilanteisiin löytyy helpotusta. 

+358 40 715 9551

MarkusStenholm-HRLegalServicesOy

Markus Stenholm

Markus on toiminut työsuhde- ja HR-asioiden parissa esihenkilö- ja asiantuntijatehtävissä yli 20 vuoden ajan muun muassa asianajajana, työsuhdepäällikkönä ja henkilöstöjohtajana. Hänelle on kertynyt kokemusta monelta eri alalta ja hyvin erilaisista yrityksistä. Tärkeimpiin Markuksen vastuualueisiin on yleensä kuulunut tukea esihenkilöitä hankalissa tilanteissa, joista hankalimpiin on usein mielletty juuri epätoivottuun käyttäytymiseen puuttuminen.

+358 50 357 3579

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊