Webinaari 16.3. Työnantajan vastuu ei aina lopu irtisanomiseen – outplacement-palvelusta tukea yrityksille sekä irtisanotuille

Tiesitkö milloin työnantajan pitää järjestää työnhakuvalmennusta?

Lain mukaan työnantajan, joka työllistää yli 30 työntekijää, on järjestettävä koulutusta irtisanomalleen työntekijälle. Tavoitteena on edistää irtisanotun työntekijän uudelleen työllistymistä.

Laki ei määrittele tarkemmin toteuttamistapaa, mutta on tärkeää, että koulutus järjestetään mahdollisimman laadukkaasti. Tämä vaikuttaa työnantajakuvaan, mutta on ennen kaikkea tärkeä tuki irtisanotulle vaikeassa tilanteessa.

Mitä aiheita webinaarissa käsitellään

⭐ Milloin outplacement-palveluita on järjestettävä?
⭐ Mitä outplacement-palvelu sisältää?
⭐ Miten työnhakuvalmennus vaikuttaa yrityskuvaan tai yrityskulttuuriin?
⭐ Mitä räätälöity valmennus irtisanotulle tarkoittaa?

Suosittelemme webinaaria yrityksille, jotka joutuvat irtisanomaan työntekijöitä sekä irtisanomisuhan alla oleville.

Webinaarissa asiantuntijoina ovat Senior Consultant ja Coach Tuija Aro sekä Senior Consultant ja Team Leader Minna Kajanne.

Ilmoittaudu mukaan linjoille 👇

Webinaari pidetään keskiviikkona 16.3. klo 8.30-9.30. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Tuija-aro

Tuija toimii HR Legalilla valmentajana, konsulttina ja coachina. Reilun 15 vuoden ajan hänellä on ollut ilo toimia mm. asiantuntijoiden, esimiesten ja johdon vaativien valmennusprosessien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hänen tavoitteenaan on aina innostaa, mutta myös varmistaa tietojen ja taitojen konkretia ja soveltuvuus arjen työhön.

Tuijaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse 040 820 8119 tai sähköpostilla tuija.aro@hrlegal.fi

Minna kuva

Minnalla on pitkä kokemus monipuolisista HR:n johtotehtävistä sekä liiketoiminnan tukemisesta. Hän toimii HR Legalilla valmennusliiketoiminnan vetäjänä ja valmentajana. Hän auttaa asiakkaitamme esihenkilötyön kehittämisessä ja hänen työkenttäänsä kuuluvat myös coaching, työyhteisösovittelu ja outplacement -valmennukset.

Minnaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse 040 833 8053 tai sähköpostilla minna.kajanne@hrlegal.fi