Muutosneuvottelut ja yritysjärjestelyt

Tarjoamme vuosien kokemuksella tukea organisaation muutostilanteissa, muutosneuvotteluissa ja yritysjärjestelytilanteissa. Palvelumme perustuu vahvaan työsuhdejuridiseen osaamiseen, mutta toiminnallemme tyypillisesti yhdistämme palveluumme myös HR-näkökulmaa. Muutosneuvottelut ja yritysjärjestelyt eivät ole HR-asioissa koskaan pelkkää juridiikkaa, vaan vahvasti myös hyviä käytäntöjä, HR-linjauksia ja viestintää. Tuemme näissä vaativissa prosesseissa teitä kokonaisvaltaisesti ja autamme teitä onnistumaan prosessin läpiviennissä ammattimaisesti, inhimillisesti ja arvostavasti. Kaikilla juristeillamme on taustalla myös HR-kokemusta, joten käytännönläheisyys, ratkaisukeskeisyys ja konkreettiset suositukset ovat meille luontaisia. Pidämme myös tärkeänä sitä, että vaikeissakin tilanteissa toimitaan inhimillisestä ja haetaan oikeudenmukaista toimintamallia.

YT-laki uudistui vuoden 2022 alusta. Yt-neuvottelut ovat nyt muutosneuvotteluita ja jatkuva vuoropuhelu on tullut jäädäkseen. Autamme organisaatioita omaksumaan uudet toimintatavat ja huomioimme uuden lain vaatimukset kaikissa toimenpiteissämme. Lue tästä lisää uudesta YT-laista Anna-Maria Wassmanin blogista.

Mietityttääkö muutosneuvotteluiden koukerot? Olemme laatineet kaikille avoimen YT-oppaan, jossa mukana tiivistetysti myös uuden YT-lain vaatimukset. 

Mistä konsultoimme muutosneuvotteluissa ja yritysjärjestelyissä?

Muutosneuvottelu- ja yritysjärjestelytilanteissa autamme organisaatioita sillä tasolla kuin se on luontevaa organisaation omat käytännöt ja toimintamallit huomioiden. Osallistumme usein jo suunnitteluvaiheeseen ja autamme hahmottamaan muutosneuvottelun tai yritysjärjestelyn kokonaisuuden sekä sen edellyttämät toimenpiteet. Toimimme muutosneuvotteluissa taustatukena tai vahvasti mukana prosessissa. Asiantuntijamme ovat käytettävissä myös neuvotteluissa takaamassa muutosneuvotteluasiantuntemuksen ja usein he toimivat sihteereinä pöytäkirjan laatimiseksi. Laadimme kaikki tarvittavat dokumentit tai kommentoimme niitä. Lisäksi autamme mahdollisten toimenpiteiden toteutuksessa. Yritysjärjestelytilanteissa osallistumme HR DD-prosessin laatimiseen ja kauttamme on mahdollista saada kattava kartoitus tai tutkimus esimerkiksi organisaatiokulttuurista.

Teemme myös muutosturvaan liittyviä palveluita. Lue tästä lisää Outplacement-palveluistamme.

Muutosneuvottelutuki, muutosneuvottelut ja yritysjärjestelypalvelumme skaalautuvat tilanteen mukaan

Muutosneuvottelutukemme on mahdollista räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan. Tilanteesta riippuen muutosneuvotteluissa tai yritysjärjestelyissä palvelumme ovat:

Työsuhdejuridinen konsultointi, tuntipohjainen: tässä palvelussa toteutamme toimenpiteitä asiakkaan esittämien toiveiden mukaan sovitussa ajassa. Asiakkaamme ei ole velvoitettu käyttämään palveluitamme, mutta olemme aina käytettävissä. Usein asiakkaillamme on nimetty oma asiantuntija, mutta myös koko tiimimme on heidän käytettävissä. Laadimme toimenpiteistä toimenpide-erittelyä, johon laskutuksemme perustuu. 

Kiinteä kk-palvelu: tämä palvelu sopii erityisen hyvin tilanteisiin, missä on kyse isommasta YT-prosessista, jossa tarve on säännöllistä ja jatkuvaa. Tällä palvelulla paikataan hyvin oman työsuhdejuristin palvelu arjessa Yt-tilanteessa. Palvelulla voidaan myös täydentää oman HR-tiimin osaamista. Palvelun kesto min 3 kk ja palvelu sisältää minimissään kuukaudessa 20 – 50 tuntia työtä. 

Vuokra työsuhdejuristi, vuokra työsuhdepäällikkö palveluna: vuokratoimeksiannoissa juristimme ovat organisaationne käytettävissä muutoksen ajan joko osa-aikaisesti tai kokoaikaisesti. Palvelun minimikesto on 3 kk ja palvelu voidaan sopia myös toistaiseksi voimassa olevaksi. Vuokrapalvelussa työsuhdejuristimme ovat kuin osa organisaation HR-tiimiä ja työtä tehdään yhdessä sovitun toimenkuvan ja/tai tavoitteiden kautta. 

Tahdotko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Muutosneuvotteluissa ja yritysjärjestelytilanteissa teitä auttaa koko meidän tiimimme ja tavoitat meidät esimerkiksi hrl@hrlegal.fi tai anna-maria.wassman@hrlegal.fi.

YT-neuvotteluissa ja yritysjärjestelyissä
Teitä auttaa:

Anna-Maria Wassman

Olen Anna-Maria Wassman, yksi HR Legalin työsuhdejuristeista. Autan asiakkaitamme lähes 15 vuoden kokemuksella kaikenlaisissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa käytännönlähteisesti ja ymmärrettävästi. Uskon siihen, että vaikeimpiinkin asioihin löytyy aina ratkaisu, kun sen eteen tekee töitä.

Olemme laatineet kaikille avoimen YT-oppaan, jossa mukana tiivistetysti myös uuden YT-lain vaatimukset. Lataa tästä itsellesi YT-opas.

Voimmeko auttaa? Jätä yhteystietosi niin vastaamme pian