Skip to content
Alasivujen hero, taso 2 - Kuva - Luonto (34)

Juridiset kartoitukset

HR & laki  ▪  Tietosuoja

Onko organisaatiosi kasvun kynnyksellä ja mietit kuinka kasvun tuomat muutokset vaikuttavat HR-työn kokonaisuuteen? Vedätkö organisaatiosi HR-toimintoja, mutta et ole aivan varma onko kaikki asiat kunnossa? Onko lakisääteisten vaatimusten kokonaisuudesta vaikea saada kiinni?

Jos nämä tilanteet tuntuvat tutuilta, ja haluaisit selkeyttä tilanteeseen, suosittelemme juridisia kartoituksiamme. 

Kartoitukset – kun haluat hallinnan tunteen kokonaisuudesta

HR- ja lakikartoitus

Tietosuojakartoitus

HR- ja lakikartoitus

Kartoituksen tavoitteena on saada selkeä kuva HR- ja lakiasioiden kokonaisuudesta, ymmärrys tarvittavista toimenpiteistä sekä kehityskohteista ja niiden tärkeysjärjestyksestä. HR-toimintojen kehittäminen on kartoituksen jälkeen helpompaa ja selkeämpää, kun tiedät mitä pitää tehdä ja missä järjestyksessä.

HR- ja lakikartoituksessa arvioidaan sekä työnantajan lakisääteisiä velvoitteita että keskeisiä HR-prosesseja ja HR-työn organisointia. Kartoituksessa arvioidaan myös HR:n liiketoimintalähtöisyyttä, henkilöstösuunnittelua, suorituksen johtamista, työsuhdeasioita ja työhyvinvointiin liittyviä asioita. 

Kartoituksen tekee kokenut ammattilainen, joka on joko HR-ammattilainen tai työsuhdejuristi. Asiantuntijoillamme on pitkä kokemus HR:n arjesta ja osaamista monelta eri toimialalta. Kartoituksen tekijä valitaan aina asiakaskohtaisesti ja räätälöimme kartoituksen tarpeidesi mukaisesti. 

 

Milloin HR- ja lakikartoitus kannattaa tehdä

Timantti_ikoni_Pink
Kasvun kynnyksellä, kun vastuut ja vaatimukset kasvavat
Timantti_ikoni_Pink
Kun yritykseen perustetaan ensimmäistä kertaa HR-toiminto
Timantti_ikoni_Pink
HR-henkilön vaihdostilanteessa. 
Timantti_ikoni_Pink
Kun täytyy saada tarkka kokonaiskuva HR:n tilanteesta
Timantti_ikoni_Pink
Ennen isompien kehitys- ja muutosprojektien aloittamista
Timantti_ikoni_Pink
Kun halutaan varmistaa, että työnantajan lakisääteisistä vaatimuksista on huolehdittu oikein

Näin kartoitus etenee

Aloituspalaveri
 • Prosessin läpikäynti
 • Aikataulu
 • Tavoitteet
Analyysivaihe
 • Perehtyminen dokumentteihin ja materiaaleihin
 • Haastattelut tiedon syventämiseksi 
Raportointi
 • Mitkä asiat ovat hyvin
 • Mitkä asiat vaativat muutosta
 • Mitkä asiat puuttuvat
 • Toimenpidesuunnitelma ja toimintaohjeet
Yhteenvetopalaveri
 • Analyysin ja lopputulosten läpikäynti
 • Tiedät, mihin asioihin sinun pitää keskittyä
 • Tiedät, mistä aloittaa
 • Voit jatkaa kehittämistoimia itsenäisesti
  tai yhdessä meidän kanssamme

Tietosuojakartoitus

Tietosuojakartoitus tehdään kuten HR- ja lakikartoituskin. Määrittelemme yhdessä kartoituksen laajuuden ja kartoitettavat asiat. Kartoituksen jälkeen sinulla on selkeä kuva ja tiedät, miten edetä tietosuoja-asioiden kehittämisessä.

Olemme erikoistuneet työelämän tietosuojaan ja HR-tietosuojaan, mutta autamme laajasti kaikissa tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä. Jos et tarvitse tietosuojaan liittyvää kartoitusta, mutta sinulla on kysymys tietosuojaan liittyen, ota rohkeasti yhteyttä. Kaikilla tietosuojajuristeillamme on kokemusta organisaation sisäisenä juristina toimimisesta, joten saat meiltä käytännönläheisiä, ratkaisukeskeisiä ja konkreettisia vastauksia ja suosituksia.  

Suunnitellaan toimivin kartoitus organisaatioosi – ota yhteyttä!

Katriina Huhtala

show bio

Senior HR & Legal Consultant

Vastaan HR Legalin juridisista palveluista.

Minulla on pitkä kokemus työsuhdeasioiden hoitamisesta: olen toiminut yrityksissä muun muassa henkilöstö- ja työsuhdepäällikkönä ja sitä kautta olen tottunut tukemaan sekä yrityksen johtoa, HR:ää että esihenkilöitä erilaisissa ongelmatilanteissa. Toimiminen vuokrahenkilöstöpäällikkönä on tuonut näkemystä ja kokemusta monilta toimialoilta (esimerkiksi kemianteollisuus, energiateollisuus, media-ala) ja monen kokoisista yrityksistä.

Erityisosaamistani on työsuhteen käytännön kysymysten ratkominen esimerkiksi palkanlaskentaan ja työaikaan liittyvissä tilanteissa sekä yhteistoiminta ja luottamusmiesyhteistyö.Vahvuusalueeni
▪ Työsuhdeasiat
▪ Työlainsäädäntö
▪ Muutosneuvottelut
▪ Yhteistoiminta
▪ Työaika

+358 50 597 5066

Varaa aika kalenterista

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊