Juridiset palvelut

Henkilöstöjohtamiselle luodaan parhaat edellytykset toimia kun lakisääteiset työ- ja virkasuhdeasiat ovat järjestyksessä. Selvitetään yhdessä organisaatiosi lakisääteisten työsuhdeasioiden  nykytila ja kriittisimmät kehitystarpeet. Kaikilla juristeillamme on käytännön kokemusta myös HR-tehtävistä, joten liiketoiminnallinen lähestyminen on meille luontaista.

Asiantuntijamme ovat helposti lähestyttäviä ammattilaisia, jotka puhuvat selkokieltä

Työelämän ongelmatilanteissa mielestämme on oleellista keskittyä itse ongelmaan, eikä tehdä asioista tarpeettoman monimutkaisia. 

 

Oletteko jo ottaneet käyttöön uuden Työaikalain määräykset? Oletteko huomanneet, että kilpailukieltosopimuksiin on tulossa muutoksia? YT-lakikin on uudistumassa. Autamme mielellämme pitämään työsuhdeasianne ajantasalla myös lainsäädännön muuttuessa!

Meidän  työsuhdejuridinen konsultointi on joustava palvelu – autamme sinua ja organisaatiotasi silloin, kun apua tarvitaan. Konsultointimme on selkeää ja maanläheistä. Osa lakitekstien sisällöistä on hyvin vaikeaselkoisia ja tulkinnan varaisia.  Harva työnantajan edustaja on juridiikan ammattilainen. Autamme asiakkaitamme käymällä läpi sopivat toimintavaihtoehdot. Opastamme millaisia tuloksia vaihtoehdoilla saadaan aikaiseksi.

Työsuhdejuridisella konsultoinnilla voidaan vaikuttaa myös työilmapiiriin. Johdonmukainen, oikeudenmukainan ja yhdenvertainen kohtelu ovat keskeisiä elementtejä, kun mietitään sopivia toimintatapoja ja linjauksia.  Ulkopuolinen näkökulma luotettavalta kumppanilta viestii ammattimaisesta suhtautumisesta työsuhdejuridiikkaan ja sitä, että halutaan toimia oikein. Me olemme sitä mieltä, että työelämän kitkatilanteita vältytään ennaltaehkäisevillä toimenpiteillä.

Tarjoamme myös mahdollisuuden vuokrata juristejamme tarpeen mukaan määräaikaiseen, kokoaikaiseen tai osa-aikaiseen tarpeeseen. Kauttamme on mahdollista saada myös kokenut HR-alan ammattilainen ulkopuoliseksi resurssiksi operatiiviseen tai stragiseen työhön.  Samalla hoituvat myös työsuhdejuridiset asiat sekä lähiesihenkilöiden ja johdon juridinen tuki.

Ulottuuko liiketoimintasi Ruotsiin tai muihin pohjoismaihin?

Tarjoamme palveluitamme myös  Pohjoismaissa kumppanimme kautta. Kauttamme saatte työsuhdejuridisen tuen erilaisissa työsuhdeasioissa sekä valmennuksissa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Lisäksi voimme järjestää Vuokra HR -resurssin ja valmennuksia Ruotsiin. 

Tutustu palveluihimme

Juridiset palvelut

Työsuhdejuridinen konsultointi

Työsuhdejuridiikan kokonaisuuden hahmottaminen on HR-työssä tärkeää. Konsultointimme tavoiteena on kehittää käsitystä oikeudenmukaisuudesta ja kykyä toimia johdonmukaisesti sekä itsenäisesti haastavissakin tilanteissa. Palvelumme toteutetaan joustavana tuntikonsultointina tai kiinteänä kk-palveluna. 

Tietosuojakonsultointi & Kartoitukset

Tarjoamme monipuolista tietosuojakonsultaatiota ja GDPR-kartoituksia kaikenlaisiin tilanteisiin ja erilaisille organisaatioille. Konsultoinnin ja kartoitusten lisäksi valmennamme vuosien kokemuksella tietosuoja-asioita. 

YT-neuvottelut ja yritysjärjestelyt

Meidän asiantuntijoilla on vahva kokemus haastavista tilanteista kuten YT-neuvottelut, organisaatiomuutokset ja yritysjärjestelyt. YT-neuvottelut eivät ole pelkkää juridiikkaa, vaan niissä tarvitaan myös käytännön osaamista muutosjohtamisesta. Yhdistämme näitä molempia paveluissamme. Olemme mielellämme mukana jo suunnitteluvaiheessa!

HR & Laki kartoitukset

HR- ja lakikartoituksella selvitetään yrityksen henkilöstö- ja työsuhdeasioiden nykytila ja kriittisimmät kehitystarpeet. Kartoitus johtaa tekemisten kautta parempaan johtamiseen ja henkilöstön suoritustason kehittymiseen sekä sitoutumiseen. Kaikista kartoituksistamme on saatavilla kevyt ja kattava vaihtoehto. Lisäksi kartoituksiin voidaan yhdistää tutkimuspalveluita. 

HeaRt – helppo HR-työkalu

Helppokäyttöinen sähköinen palvelu pienille yrityksille, jonka avulla tarjoat esihenkilöille ja työnantajan edustajille nopean konkreettisen avun työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa ilmeneviin tilanteisiin; yksinkertaiset vastaukset ja toimintaohjeet, lomakkeet, koulutus ja lisätuki.

UUTISET

Juridiset palvelut

Yritysjärjestelyt ja integraatio

Yritysjärjestelyn jälkeen alkavan integraatioprosessin onnistumisessa avain on ihmisten sulauttaminen osaksi vastaanottavaa organisaatiota. Yritysjärjestelyn strateginen...

Lue lisää

Juridisissa palveluissa​
teitä auttaa:

Anna-Maria Wassman

Autan asiakkaitamme lähes 15 vuoden kokemuksella kaikenlaisissa työsuhteisiin liittyvissä asioissa käytännönlähteisesti ja selkokielellä. Ota yhteyttä, jos mikä tahansa työsuhteisiin liittyvä asia mietityttää ja jutellaan lisää, miten voin auttaa.