Skip to content
Alasivujen hero, taso 1 - Kuva - Ihmiset (2)

Adapteolla panostetaan esihenkilöiden osaamisen kehittämiseen

Esihenkilöiden rooli työyhteisöissä on monella tavalla ratkaisevassa asemassa. Sillä, kuinka paljon organisaatio panostaa esihenkilöiden osaamisen kehittämiseen, on suora vaikutus ilmapiiriin ja liiketoiminnan tavoitteiden toteutumiseen.     

Siirtokelpoisten tilojen vuokraukseen ja myyntiin erikoistunut suomalainen pörssiyhtiö Adapteo halusi kehittää esihenkilötyötä ja räätälöimme heille Osaava esihenkilö –nimellä kulkevan kokonaisuuden. Valmennus koostui kolmesta eri osiosta: esihenkilötyön perusta sekä oikeudet ja velvollisuudet, ennakoiva puuttuminen ja haastavat johtamistilanteet sekä esihenkilöiden vuorovaikutustaidot ja erilaisuuden johtaminen. Valmennus sisälsi myös puheeksi otto -osion, joka sisälsi paljon konkreettisia käytännön harjoituksia ja pohdintoja.   

Kokonaisuus suunniteltiin yhdessä Adapteon HR Business Partnerin Jenni Kautonen-Jusslinin kanssa ja lopputulos sai paljon kiitosta esihenkilöiltä. Tätä juttua varten haastattelimme valmennukseen osallistunutta työnjohtaja Jami Pekkarista 

Valmennuksen parhaita puolia olivat Jamin mielestä konkreettiset esimerkit ja toimintamallit sekä omien kokemusten läpikäynti ja analysointi.   

– Tärkeimpänä yksittäisenä oppina ja muistutuksena pidän sitä, että tilanteisiin ja epäkohtiin on tartuttava heti, kun mahdollista. Asiat kärjistyvät ja muuttuvat hankalammiksi hoitaa, kun tilanteisiin ei puututa ajoissa. Puuttumatta jättäminen on sama kuin tilanteen hyväksyminen. Tärkeää myös muistaa, että tuskin kukaan saa positiivista palautetta liikaa. Sen antaminen unohtuu varmasti suurimmalta osalta ihmisistä.   

– Valmennuksen kautta opin myös olemaan hieman armollisempi itselleni. Kaikki ei aina välttämättä mene suunnitelmien mukaan, mutta on parempi, että asialle on silti tehty jotain ja puututtu mahdollisimman pian.   

quote

Valmennuksen ansiosta oli aikaa pysähtyä miettimään asioita ja pohdiskella niitä eri näkökulmista.

 

– Läpikäydyt asiat olivat sinänsä tuttuja ja periaatteessa selkeitä, mutta valmennuksen ansiosta oli aikaa pysähtyä miettimään asioita ja pohdiskella niitä eri näkökulmista. Se on mielestäni tärkeää työyhteisöissä ja edellytys sille, että voi oppia ja kehittyä.   

Valmennuksessa keskityttiin myös vuorovaikutustaitoihin ja erilaisuuden johtamiseen, mikä oli Jamin mielestä myös erittäin tärkeä osio.  

– Esihenkilötyö on kohtuu haastavaa ihmisten erilaisuuden takia. Toinen tykkää suorasta puheesta ja palautteesta, kun taas toiselle asia on parempi kertoa pehmeämmin ja pidemmän keskustelun kautta. Ihmisten erilaisuuden ja erilaisten vuorovaikutustyylien tunteminen on erittäin tärkeässä osassa esihenkilötyössä.   

Adapteolla esihenkilöitä valmentanut Päivi Seppälä saa Jamilta positiivista palautetta.   

– Hänellä on selkeästi erittäin laaja kokemus ja sitä myöden erittäin hyviä konkreettisia esimerkkejä asioista, joita hän opettaa. Päivin kanssa oli mukava käydä keskustelua erilaisista työelämän tilanteista ja niihin liittyvistä toimintamalleista ja -tavoista. Vastaava kokonaisuus olisi mielestäni hyödyllinen kaikille työyhteisön jäsenille, asemasta riippumatta. Paras valmennus missä olen ollut!  

 

Tutustu valmennuspalveluihin

Kerron mielelläni lisää!

Päivi Seppälä

show bio

Senior Trainer & HR Consultant

Vastaan HR Legalin valmennuspalveluista.

Lisäksi valmennan, työnohjaan ja coachaan ja teen vuokra HR -päällikön töitä. Valmennan paljon esihenkilötyötä, työyhteisöjä, puheeksi ottamista ja työhyvinvointia. Työskentelyotteeni on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen ja pohjautuu reilun 15 vuoden kokemukseen henkilöjohtamisesta vaativissa työyhteisöissä.
 
Pohjakoulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja toimittaja ja opiskelen jatkuvasti uutta. Olen työnohjaaja (STOry) Certified Business Coach, restoratiivinen työyhteisösovittelija ja palautumisohjaaja. Olen myös työhyvinvointikorttikouluttaja.
 
Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voin auttaa!
 
 
Vahvuusalueeni
▪ Valmennus
▪ Työhyvinvointi
▪ Työyhteisösovittelu
▪ Coaching ja työnohjaus
 

+358 40 715 9551

graphic

Me valmennamme inhimillisesti ja suurella sydämellä. 

Jos etsit luotettavaa ja asiantuntevaa kumppania esihenkilöiden valmentamiseen, laita meille viestiä.

graphic

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊