Skip to content
Alasivujen hero, taso 1 - Kuva - Ihmiset (2)

Katepalin tavoitteena on erinomainen esihenkilötyö

Bitumikatetuotteita valmistava Katepal on suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys Lempäälästä. Katepalin vuoden 2021 henkilöstökyselyssä kävi ilmi, että esihenkilöt kokivat vaikeiden asioiden puheeksi ottamisen haasteellisena ja tähän toivottiin apua. Samaan aikaan todettiin, että olisi hyvä kerrata esihenkilöille heidän roolinsa oikeuksia ja velvollisuuksia.  

Katepalin talouspäällikkö Mari Peräkivi halusi tarttua tähän toiveeseen ja lähti suunnittelemaan esihenkilöille valmennusta.  

– Otin yhteyttä minulle jo entuudestaan tuttuun HR Legaliin ja heidän ehdotuksensa koulutuksen sisällöstä sekä kouluttajien esittelyt vakuuttivat heidän olevan ammattilaisia tässä aihepiirissä, kuten sitten saimmekin todeta.   

 

Räätälöity kokonaisuus antaa yritykselle parhaimman hyödyn  

Katepalille räätälöitiin juuri heidän tarpeitansa vastaava kokonaisuus, joka koostui neljästä neljän tunnin kestoisesta kohtaamisesta. Näistä kolme toteutettiin lähitoteutuksena ja yksi etänä. Aiheeksi valikoitui esihenkilötyön tärkeät peruspilarit:  

  • Esihenkilötyön perusta – oikeudet ja velvollisuudet
  • Ennakoiva puuttuminen ja haastavat johtamistilanteet
  • Esihenkilöiden vuorovaikutustaidot ja erilaisuuden johtaminen  
  • Vaikeiden asioiden puheeksi ottaminen 

Esihenkilön oikeuksia ja velvollisuuksia valmensi työsuhdejuristi ja henkilöstöjohtamisen ammattilainen Eeva Engfelt ja muita aiheita työyhteisöjen toimivuuteen erikoistunut HR-konsultti ja valmentaja Päivi Seppälä 

quote

Valmennus ja opit luovat keskustelevampaa ilmapiiriä esihenkilöiden kesken ja madaltavat kynnystä ottaa asioita esille.

Valmennuksesta hyötyä arjen eri tilanteisiin 

Valmennuskokonaisuus sai Katepalilla positiivisen vastaanoton, sitä pidettiin ajankohtaan tärkeänä ja hyödyllisenä. Mari kertoo, että valmennuksesta sai paljon oppeja hyödynnettäväksi arjessa. 

– Osallistujat kokivat, että meitä oli valmentamassa ammattilaiset, asiansa osaavat ihmiset! Oli tärkeää käydä läpi näitä asioita yhdessä esihenkilöporukalla. Valmennus ja opit osaltaan luovat keskustelevampaa ilmapiiriä esihenkilöiden kesken ja madaltavat kynnystä ottaa asioita esille, kun tiedetään miten.  

– Uskon, että asiat pysyvät mielessä, mutta niitä pitää toki tuoda esille, muistella aktiivisesti sekä harjoitella käytännössä. Uskon, että kaikki esihenkilömme saivat oppeja mukaansa, mitä voivat hyödyntää arjen tehtävissään ja oppi siitä miten tärkeää on ajoissa puuttua, on meille todella arvokasta.

 

Tutustu valmennuspalveluihin

Kerron mielelläni lisää!

Päivi Seppälä

show bio

Senior Trainer & HR Consultant

Vastaan HR Legalin valmennuspalveluista.

Lisäksi valmennan, työnohjaan ja coachaan ja teen vuokra HR -päällikön töitä. Valmennan paljon esihenkilötyötä, työyhteisöjä, puheeksi ottamista ja työhyvinvointia. Työskentelyotteeni on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen ja pohjautuu reilun 15 vuoden kokemukseen henkilöjohtamisesta vaativissa työyhteisöissä.
 
Pohjakoulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja toimittaja ja opiskelen jatkuvasti uutta. Olen työnohjaaja (STOry) Certified Business Coach, restoratiivinen työyhteisösovittelija ja palautumisohjaaja. Olen myös työhyvinvointikorttikouluttaja.
 
Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voin auttaa!
 
 
Vahvuusalueeni
▪ Valmennus
▪ Työhyvinvointi
▪ Työyhteisösovittelu
▪ Coaching ja työnohjaus
 

+358 40 715 9551

graphic

Me valmennamme inhimillisesti ja suurella sydämellä. 

Jos etsit luotettavaa ja asiantuntevaa kumppania esihenkilöiden valmentamiseen, laita meille viestiä.

graphic