Tavoitteena erinomainen esihenkilötyö – yhteistyössä Katepal ja HR Legal Services

Tavoitteena erinomainen esihenkilötyö – yhteistyössä Katepal ja HR Legal Services

Bitumikatetuotteita valmistava Katepal on täysin suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys Lempäälästä. Katepalin vuoden 2021 henkilöstökyselyssä kävi ilmi, että esihenkilöt kokivat vaikeiden asioiden puheeksi ottamisen haasteellisena ja tähän toivottiin apua. Samaan aikaan todettiin, että olisi hyvä kerrata esihenkilöille heidän roolinsa oikeuksia ja velvollisuuksia.

Katepalin talouspäällikkö Mari Peräkivi halusi tarttua tähän toiveeseen ja lähti suunnittelemaan esihenkilöille valmennusta.

– Otin yhteyttä minulle jo entuudestaan tuttuun HR Legaliin ja heidän ehdotuksensa koulutuksen sisällöstä sekä kouluttajien esittelyt vakuuttivat heidän olevan ammattilaisia tässä aihepiirissä, kuten sitten saimmekin todeta. 

Räätälöity valmennuskokonaisuus tuo parhaimman hyödyn

Katepalille räätälöitiin juuri heidän tarpeitansa vastaava kokonaisuus, joka koostui neljästä neljän tunnin kestoisesta kohtaamisesta, joista kolme toteutettiin lähitoteutuksena ja yksi etänä. Aiheeksi valikoitui esihenkilötyön tärkeät peruspilarit:

• Esihenkilötyön perusta – oikeudet ja velvollisuudet
• Ennakoiva puuttuminen ja haastavat johtamistilanteet
• Esihenkilöiden vuorovaikutustaidot ja erilaisuuden johtaminen
• Vaikeiden asioiden puheeksi otto

Esihenkilön oikeuksia ja velvollisuuksia valmensi työsuhdejuristi ja henkilöstöjohtamisen ammattilainen Eeva Engfelt ja muita aiheita työyhteisöjen toimivuuteen erikoistunut HR-konsultti ja valmentaja Päivi Seppälä.

Entä se tärkein? Mikä on nyt arjessa paremmin ja oliko valmennuksella vaikuttavuutta?

– Valmennus koettiin tärkeänä ja hyödyllisenä. Osallistujat kokivat, että meitä oli valmentamassa ammattilaiset, asiansa osaavat ihmiset! Oli tärkeää käydä läpi näitä asioita yhdessä esihenkilöporukalla. Valmennus ja opit osaltaan luovat keskustelevampaa ilmapiiriä esihenkilöiden kesken ja madaltaa kynnystä ottaa asioita esille, kun tiedetään miten.

– Uskon, että asiat pysyvät mielessä, mutta niitä pitää toki tuoda esille, muistella aktiivisesti sekä harjoitella käytännössä. Uskon, että kaikki esihenkilömme saivat oppeja mukaansa, mitä voivat hyödyntää arjen tehtävissään ja oppi siitä miten tärkeää on ajoissa puuttua, on meille todella arvokasta.

Mari Peräkivi, Talouspäällikkö

 

 

Lue lisää Koulutuspalveluistamme täältä.

VALMENTAJA, HR-TOIMEKSIANNOT, COACH, TYÖNOHJAAJA, TYÖYHTEISÖSOVITTELU

Päivi Seppälä

Olen Päivi Seppälä. HR Legalilla toimin työhyvinvointiin ja työyhteisöjen toimivuuteen erikoistuneena HR-konsulttina, valmentajana ja vuokrattuna apuna. Autan mielelläni mm. yhteistyön, vuorovaikutuksen ja työssä jaksamisen kysymyksissä. Teen myös coachausta ja työyhteisösovittelua. Reilun 20 vuoden urani kovasykkeisessä uutismaailmassa ja pitkä esihenkilökokemus ovat opettaneet, että ratkaisut löytyvät toimimalla inhimillisesti ja toista arvostaen. Ota yhteyttä, niin jutellaan, miten voin olla avuksi.

Päivi Seppälä

REFERENSSIT

Asiakkaitamme ja heidän kokemuksia HR-Legal Servicestä