Webinaari 26.1. Tämän päivän pulssikysely – miten teet ja miten hyödyt?

Teettekö henkilöstökyselyjä tai mietittekö sellaisen aloittamista? Pohdituttaako, miten viet tulokset käytäntöön? Jos vastasit kyllä, tämä webinaari on sinulle!

Henkilöstökyselyt lyhenevät, muuttuvat vakiomallisiksi ja algoritmit tulevat mukaan tulosten tulkintaan. Tällaista tehokasta kyselemistä ja jatkuvaa ajan tasalla pysymistä kutsutaan usein ”pulssiksi”. Jatkuva tieto on HR:n uusi, kätevä työkalu.

Toisaalta tiedämme (HR Legal, 2021), että jo ensimmäisen koronavuoden aikana jopa n. 40 % suomalaisista alkoi miettiä oman työnsä sopivuutta omiin perustaviin elämänarvoihin ihan uudella tavalla. Se on esimerkki suuresta megatrendistä: työntekijäkokemus on entistäkin henkilökohtaisempi, yksilöllisempi, moniulotteisempi. Riittääkö meille silloin vakiokysymykset, jotka tuottavat vakiovastaukset? Millä pulssilla meidän pitäisi pysyä?

Meistä hyvä pulssi yhdistääkin nämä kaksi puolta: se on tehokas ja helppo, mutta aina tarkoitukseen räätälöity. Hyötyä käytännön työssä saadaan vain, kun tiedämme, mitä juuri meidän pitäisi kehittää. Tämä viisaus löytyy sisältä, kun sitä oikein kysymme ja analysoimme.

Tässä webinaarissa kuulet uudenlaisesta pulssikyselystämme, joka yhdistää helppouden ja hyödyn:
– Saat ajatuksia siihen, mitä ja miten kysyä kyselyssä
– Kuulet käytännölliset vinkit analyysiin ja hyödyntämiseen
– Pääset esittämään omat kysymyksesi ja kuulemaan muiden mietteitä.

Webinaarin pitää tutkimuksista ja analytiikasta HR Legalilla vastaava Tatu Malmström. Tatun missio on auttaa organisaatioita parempiin tuloksiin ymmärryksen voimalla, koska organisaatio ei ole enempää eikä vähempää kuin ihmisensä.

Käynnistä päiväsi ja vuotesi hyvällä pulssilla. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Webinaari pidetään 26.1. klo 8.30-9.30. Ilmoittaudu mukaan tästä.

Webinaarissa puhujana toimii Tatu Malmström, Senior Analyst, HR Legal Services.