Skip to content
HRA-Ihmiset-2

HRA®, Hyväksytty rekrytoinnin asiantuntija -koulutus​​​​​​​

 

close
Ilmoittaudu koulutukseen

Ilmoittaudu

HRA®, eli Hyväksytty Rekrytoinnin Asiantuntija -koulutus, on kattava paketti rekrytoinnin perusteita, juridiikkaa ja etiikkaa. SFS:n 30405 -standardiin perustuva koulutus on käytännönläheinen ja auttaa ymmärtämään rekrytoinnin strategisen roolin sekä ohjaa toimimaan juridisesti oikein.

HRA-koulutuksessa käsitellään rekrytoinnin perusaiheita, kuten rekrytoinnin periaatteita ja hyviä rekrytointitapoja, jotka ohjaavat rekrytointia tekevän työtä. Toimimme oikein tunnistaessamme, miten rekrytoinnin juridiikka säätelee toimintamme ja mitä tekijöitä huomioida rekrytoinnin tietosuoja-asioissa.

Työelämälähtöinen koulutus antaa työvälineet niin rekrytoinnin ammattilaiselle kuin oman työn ohessa rekrytointia tekevälle.

HRA-koulutus haastaa sinua katsomaan organisaatiosi rekrytointiprosessia, juridisia lähtökohtia, viestintää sekä yrityskulttuuria eri näkökulmista. Kokonaisuus tarjoaa käytännön työkaluja rekrytoinnin kehittämiseen sekä työelämälähtöisen tarkastelutavan. Lopputuloksena sinulla on käytössäsi työkalupakki, jota voit soveltaa koko yrityksen rekrytointiprosessin kehittämiseen.

HRA® on ainoa rekrytointikoulutus Suomessa, jossa osaamisen voi todentaa tutkinnolla. HR Legalin koulutuksen hintaan sisältyy tutkinto ja tutkinnon suoritettuasi sinusta tulee sertifioitu rekrytoinnin asiantuntija.

 

Miksi valita meidän koulutuksemme?

Timantti_ikoni_Pink
Valmentajamme ovat kokeneita ammattilaisia

Kouluttajillamme on vuosikymmenten kokemus henkilöstö- ja rekrytointialasta

Timantti_ikoni_Pink
Aiheita lähestytään käytännönläheisesti

Opetus sisältää paljon käytännön esimerkkejä perustuen aitoihin rekrytointitilanteisiin

Timantti_ikoni_Pink
Mahdollisuus oppia monipuolisesti

Luennot yhdistettynä omatoimiseen opiskeluun, keskusteluihin ja ryhmätyöskentelyyn luovat toimivan oppimiskokonaisuuden

Timantti_ikoni_Pink
Verkostot kasvavat

Koulutuksessa pääset verkostoitumaan muiden rekrytoijien kanssa ja jakamaan kokemuksia

Koulutuksesta sanottua

quote-icon

Luennoitsijan tapa avata juridisia asioita oli mielekäs, jonka ansiosta aihe ei tuntunut
ollenkaan kuivalta.

quote-icon

Kurssi oli hyvä läpileikkaus aiheeseen ja suosittelisin sitä erityisesti aloitteleville rekrytoijille. Rekrytointia on mukava tehdä, kun tietää mitä tekee, eivätkä tulokset jää sattumanvaraisiksi.

quote-icon

Paljon hyviä ajatuksia herättäviä pointteja sekä nostoja rekrytointiin liittyvistä asioista ja haasteista, jotka herättivät hyvää keskustelua ryhmässä.

quote-icon

Käytännön tilanteiden läpikäymistä, paljon uutta näkökulmaa asioihin. Erittäin tyytyväinen olen tämän päivän antiin.

quote-icon

HRA-tutkinnon pitäisi olla edellytys rekrytoinnin parissa työskenteleville!

Hinnoittelu

Koulutuksen hinta

1960 € + alv

Koulutuksen hintaan sisältyy tutkinto ja sertifiointi HRA-ammattilaiseksi.

Tarjoamme Henry Ry:n ja MiB ry:n jäsenille sekä HR Law Partner Alumneille koulutuksen hintaan 1660€ + alv (sis. tutkinnon). Kerro jäsenyydestä ilmoittautumisen yhteydessä.

Aikataulu syksy 2024

 

16.8.2024: Orientaatio ja ryhmäytyminen

chevron down

Ensimmäisellä tapaamiskerralla orientoidumme aiheeseen ja tutustumme toisiimme.

Orientaatioon on hyvä varata noin puoli päivää.

20.8.2024: Rekrytoinnin strategia ja prosessi

chevron down

Tämän moduulin jälkeen osaat rekrytoinnin valmistelun ja tunnistat rekrytoinnin tarpeet. Ymmärrät rekrytoinnin strategisen merkityksen yrityksen liiketoiminnassa. Henkilöstön osaamisen ja yrityskulttuurin ollessa kunnossa, tukevat ne myös liiketoiminnan laatua ja sitä kautta kilpailuetua sekä kasvua markkinoilla. Ei ole sattumaa, että menestyvät yritykset tunnetaan huippuosaajistaan, työkulttuuristaan ja vetovoimaisuudestaan.

Liiketoiminnan tavoitteiden kannalta on tärkeää miettiä, minkälaisia osaajia yritykseen tarvitaan. Toimiva liiketoiminta taas vaikuttaa nykyisen henkilöstön sitoutumiseen ja houkuttelee uusia, oikeanlaisia työntekijöitä. Tämän osion jälkeen ymmärrät myös, että työntekijäkokemus on tänä päivänä sama asia kuin asiakaskokemus, joten jokaisen yhtiön johdossa kannattaa olla myös kiinnostunut ihmisistä, kulttuurista ja johtamisesta.

​​​​​​​

Moduulin sisältö​​​​​​​

 • Työnantajakuva
 • Rekrytoinnin etiikka
 • Strateginen näkökulma
 • Rekrytointi prosessina
 • Rekrytoinnin tavoite
 • Rekrytointitarpeen tunnistamista ja suunnittelua
 • Osaamistarpeiden priorisointia
 • Rekrytoinnin kanavia
 • Verkkorekrytointia & ilmoituksia
 • Anonyymirekrytointi
 • Työhaastattelumenetelmät
 • Hakemusten lukeminen
 • Soveltuvuus

27.8.2024: Rekrytoinnin juridiikka

chevron down

Rekrytoinnin ammattilaisella on vastuu ja valta tehdessään valintaa koskevia päätöksiä. Valintapäätös on pystyttävä tarvittaessa perustelemaan juridisesti ja eettisesti.

Juridiikka moduulin jälkeen osaat soveltaa lakia aitoihin rekrytointitilanteisiin. Saat päivän aikana runsaasti erilaisia käytännön esimerkkejä sekä pääset tutustumaan ajankohtaisiin oikeuskäytänteisiin. Ymmärrät juridiikan merkityksen osana rekrytointiprosessia. Lainsäädäntö edellyttää tekemään oikeita rekrytointipäätöksiä esimerkiksi virherekrytointien vaara pienenee kun rekrytointiprosessi tunnetaan lainsäädännön eri näkökulmista. Esimerkiksi, ymmärrät työntekijän takaisinottovelvollisuuden merkityksen rekrytoinnissa. Osaat huomioida asioita juridisesti ennen rekrytointia, ymmärrät tietosuojan (GDPR) merkityksen rekrytoinnissa sekä ennen kaikkea saat työkaluja ja varmuutta kasvaa paremmaksi esihenkilöksi tai HR-asiantuntijaksi. Rekrytoinnin juridiikan tuntemus auttaa sinua välttymään rekrytoinnin sudenkuopilta, edustamasi yritys säästää euroja sekä edustamasi yrityksen työnantajamielikuva vahvistuu.
​​​​​​​

Moduulin sisältö

 • Työsuhteen alun ABC; työsuhteen ehtojen sopiminen, prosessin aikana tuodut ehdot ja niiden sitovuus
 • Yhdenvertainen kohtelu & syrjinnän kielto
 • Tietosuoja; GDPR tietojen kerääminen, tallentaminen, käyttäminen, säilyttäminen, henkilön oikeudet, sanktiot, oma rooli rekrytoijana
 • Hakuprosessin ja valinnan kiistäminen
 • Suorahaun juridiikka, research työ & rekrytoijan vastuu

Vko 36: Ryhmätyöviikko

chevron down

Ryhmätyö toteutetaan pienryhmissä, jossa ryhmä syventyy valitsemaansa rekrytoinnin haasteeseen. Ryhmätyö auttaa laajentamaan omaa ajattelua laatikon ulkopuolelle sekä löytämään uusia ratkaisumalleja kohdattuihin rekrytoinnin haasteisiin.

Ryhmätyöhön on hyvä varata noin puoli päivää.

10.9.2024: Analysointi ja päätöksenteko

chevron down

Tämän moduulin jälkeen osaat toimia eri haastattelutilanteissa ja osaat erilaisia rekrytoinnin menetelmiä eri ympäristöissä. Ymmärrät hakijakokemuksen merkityksen osana onnistunutta rekrytointia, hyvällä hakijakokemuksella saat houkuteltua parhaat tekijät yritykseenne. Osaat ajatella itsesi osaksi yrityksen rekrytointiprosessia.

Osaat myös toimia perehdytyksessä, työopastuksessa sekä ohjaamisessa. Ymmärrät, että perehdytys on osa yrityksen onnistunutta liiketoimintaa. Perehdyttäminen on oppimisprosessi, joka parhaimmillaan pohjustaa yritystä pääsemään omiin tavoitteisiinsa. Osion jälkeen osaat toimia osana onnistunutta perehdytysprosessia. Huomaat, että aidolla ja vuorovaikutteisella perehdytysprosessilla työnantaja vahvistaa sitoutuneisuutta, lojaalisuutta ja motivaatiota. Ymmärrät myös koeaikaan liittyvät asiat ja osaat huomioida ne perehdytyksessä rekrytoidun koeaikana. Tiedät, että koeajan tavoitteena on selvittää vastaako tehty työsopimus molempien osapuolien ennakko-odotuksia. Osaat perustella koeaikapurun. Osion jälkeen ymmärrät myös molemmin puolisen rakentavan palautteen tärkeyden.

​​​​​​​

Moduulin sisältö

 • Tavoitteellisuuden merkitys
 • Työnhakun dokumentit
 • Työhaastattelun toteuttaminen
 • Referenssit
 • Henkilöarviointi
 • Päätöksenteko
 • Koeaika
 • Seuranta ja perehdyttäminen; yleisperehdytys & onboarding
 • Palautteen antaminen osana perehdytystä
 • Rekrytoinnin onnistumisvaste

Tutustu kouluttajiimme

Maria "Maisa" Setälä

show bio

Johtaja: HRD-palvelut, Senior HR & Legal Consultant, Partner

Olen työsuhdejuristi, jonka sydän sykkii palkitsemiselle ja hyvälle johtamiselle. Olen toiminut esihenkilönä, työsuhdepäällikkönä ja HR-vuokrapäällikkönä erilaisissa toimeksiannoissa ja avaan mielelläni kokemuksia niihin liittyen. Uskon, että työelämästä saadaan työelämystä arkisilla teoilla, arvostavalla johtamisella ja tekemällä perusasioita pitkäjänteisesti oikein.

Kohtaan useimmiten asiakkaamme tilanteissa, missä kompleksisiin asioihin tarvitaan selkeyttä ja suuntaa sekä kokemusten tuomaa varmuutta. Monet solmut aukeavat yhdessä sparrailemalla, olisi ilo olla teille avuksi. Voit varata ajan kalenteristani!


Vahvuusalueeni
▪ Palkitseminen
▪ Palkka-avoimuus
▪ Esihenkilötyö

 

+358 40 0949 013

Varaa aika kalenterista

Jonna Halmesmäki

show bio

Senior HR Consultant

Olen käytännönläheinen HR-ammattilainen. Toimin HR Senior konsulttina vuokra HR -toimeksiannoissa, teen HR-projekteja sekä valmennan esihenkilöitä. Osaamiseni olen kerännyt monipuolisista HR-tehtävistä 15 vuoden ajalta. Uskon hyvään viestintään ja esihenkilötyön kehittämiseen yrityksen hyvän henkilöstötyön kulmakivinä. Mentoroin ja tuen myös mielelläni alalle tulijoita tai yritysten ainoita HR:iä ja esihenkilöitä tehtävässä onnistumisessa. Haastavissa tilanteissa sanonkin aina, että tästäkin me selvitään!

Olethan yhteydessä jos yhteistyö kiinnostaa.Vahvuusalueeni

▪ Henkilöstöjohtaminen
▪ Käytännön HR
▪ HR-mentorointi
▪ Esihenkilötyön tuki
▪ HR-viestintä

+358 50 577 4318

Tatu Malmström

show bio

Senior Analyst, Partner

Vastaan HR Legalin tutkimus- ja datapalveluista.

Työntekijät edellyttävät työltään yhä enemmän merkityksellisyyttä ja työnantajien kisa osaajista kovenee. Muutoksen tahti on kova. Osuva ja oikea-aikainen tutkittu tieto auttaa onnistumaan organisaation kehittämisessä. Kun ymmärrät olennaisen kokemuksesta ja kulttuurista, teet parempia päätöksiä. 

Olen valmiina auttamaan isoissa ja pienissä tutkimushankkeissa 15 vuoden ja satojen vaativien projektien kokemuksella kaikilla toimialoilla, Suomessa ja kansainvälisesti. Mietitään yhdessä, miten tehdään sitoutuneesta henkilöstöstä teille aina vain tärkeämpi kilpailuetu.Vahvuusalueeni

▪ Tutkimus
▪ Organisaatiokulttuuri
▪ Strategia
▪ Henkilöstökokemus
▪ Henkilöstökysely

+358 44 557 3609

Karoliina Heikkinen

show bio

Senior Consultant

Olen liiketoimintalähtöinen laajan kokemuksen omaava HR:n ja rekrytoinnin ammattilainen. Olen toiminut rekrytoinnin maailmassa sekä konsulttina että yrityksen sisäisessä henkilöstöhallinnossa. Suorahaku, rekrytointi sekä kokonaisvaltainen rekrytointiprosessin ja työnantajamielikuvan kehittäminen ovat ydinosaamisalueitani. Omaan vankan ymmärryksen muun muassa organisaatiokulttuurin integroimisesta osaksi osaajien houkuttelua, ja esimerkiksi rekrytointimarkkinoinnin tärkeydestä osana oikeiden osaajien löytymistä.

Autan mielelläni suorahaun ja rekrytoinnin asioissa matalalla kynnyksellä!

 Vahvuusalueeni

Suorahaku ja rekrytointi
▪ Henkilöarviointi
▪ Työnantajamielikuvan kehittäminen
▪ Rekrytoinnin, hakijakokemuksen ja prosessien kehittäminen

+358 40 196 6360

Kerron mielelläni lisää, ota yhteyttä!

Maria "Maisa" Setälä

show bio

Johtaja: HRD-palvelut, Senior HR & Legal Consultant, Partner

Olen työsuhdejuristi, jonka sydän sykkii palkitsemiselle ja hyvälle johtamiselle. Olen toiminut esihenkilönä, työsuhdepäällikkönä ja HR-vuokrapäällikkönä erilaisissa toimeksiannoissa ja avaan mielelläni kokemuksia niihin liittyen. Uskon, että työelämästä saadaan työelämystä arkisilla teoilla, arvostavalla johtamisella ja tekemällä perusasioita pitkäjänteisesti oikein.

Kohtaan useimmiten asiakkaamme tilanteissa, missä kompleksisiin asioihin tarvitaan selkeyttä ja suuntaa sekä kokemusten tuomaa varmuutta. Monet solmut aukeavat yhdessä sparrailemalla, olisi ilo olla teille avuksi. Voit varata ajan kalenteristani!


Vahvuusalueeni
▪ Palkitseminen
▪ Palkka-avoimuus
▪ Esihenkilötyö

 

+358 40 0949 013

Varaa aika kalenterista
graphic

Haluatko tietää lisää HRA®-koulutuksesta?

 

graphic

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊