HR Law Partner®

HR LAW PARTNER® -valmennuskokonaisuus on sinulle, joka haluat perehtyä työsuhdejuridiikkaan HR-näkökulmasta. Työsuhdevalmennus HR-alan ammattilaisille ja kaikille työsuhdeasioista kiinnostuneille on kattava kokonaisuus valmennuksia, harjoituksia, keskusteluja ja kotitehtäviä. Valmennussarjan suorittaneet saavat lopuksi diplomin! Uutta 2022 ryhmissä: jokaiselle osallistujalle taustamateriaaliksi Suomen Työlainsäädäntö pähkinänkuoressa -kirja (uud.painos 2021, Edita)

HR Law Partner® - valmennussarjan kausi 10 alkaa helmikuussa ja kausi 11 elokuussa

Hoidatko päivittäin työssäsi HR-asioita ja teet linjauksia sekä päätöksiä HR-asioita koskien? Vastaatko organisaation henkilöstökäytäntöjen luomisesta, kehittämisestä ja toimeenpanosta? Odotetaanko sinulta kannanottoa vaihtelevissa arjen tilanteissa henkilöstöön liittyen? 

Jos tämä on sinun työsi arkea, olet varmasti huomannut, kuinka moni asia liittyy työsuhdejuridiikkaan ja siihen mitä laki mistäkin asiasta sanoo. Tarvitsetko lisää koulutusta työsuhdejuridiikan kokonaisuudesta? Tiedätkö jo jonkin verran, mutta haluat syventää tietämystäsi?

HR Law Partner® -valmennuksemme avulla sinulla on mahdollisuus ottaa työsuhdejuridiikan kokonaisuus haltuun käytännönläheisesti. Saat valmennuksessa työkaluja käyttöösi, joita voit suoraan hyödyntää oman organisaatiosi arjessa.

Lähes vuoden kestävä valmennus antaa valmiudet toimia työsuhdejuridisissa asioissa liiketoiminnan ja johdon kumppanina. Aiheeseen perehdytään hyvin käytännönläheisesti, ei vain juridiikan ja pykälien muodossa. Saat esimerkiksi työkaluja ja konkreettisia ohjeita toimimiseen luottamusmiesten kanssa. 

Jokainen osallistuja saa myös taustamateriaaliksi Suomen Työlainsäädäntö pähkinänkuoressa  -kirjan (uud.painos 2021, Edita)

Miten hyödyt valmennuksesta?

Työsuhdejuridiikan kokonaisuuden hahmottaminen on HR-työssä erittäin tärkeää. Valmennuksen jälkeen sinulla on syvällisempi ymmärrys työsuhdejuridiikasta ja pystyt mm. vetämään muutosneuvotteluita, solmimaan paikallisia sopimuksia ja konsultoimaan esihenkilöitä. Tiedät HR-ammattilaisena mitä saa tehdä ja mitä ei ja ymmärrät, miten työsuhdejuridiikkaa käytetään johtamisen välineenä. Viestit ja konsultoit esihenkilöitä sekä yrityksen johtoa vakuuttavasti. Valmennus kehittää käsitystä oikeudenmukaisuudesta ja kykyä toimia johdonmukaisesti ja itsenäisesti haastavissakin tilanteissa.

Valmennuksessa käydyt yhteiset keskustelut antavat sinulle mahdollisuuden arvioida oman organisaatiosi olemassa olevia käytäntöjä ja saat muilta osallistujilta hyviä käytännön vinkkejä.

 

Miksi organisaation kannattaa panostaa työsuhdejuridiikan valmennukseen?

Liittyen työsuhteisiin pitäisi olla vain yksi vaihtoehto, miten asioita hoidetaan. Oikein.

HR Law Partner® -valmennus on hyvä riskivakuutus. Kun asioita tehdään oikein, ei vahinkoja tarvitse korjata jälkikäteen. Lainmukainen ja oikeudenmukainen toiminta on myös halvin tapa lisätä henkilöstön työtyytyväisyyttä ja parantaa esihenkilötyötä.

Kun asiat hoidetaan oikein, vältytään turhilta ja kalliilta selvitystöiltä ja jopa konflikteilta. Voidaan myös säästää ulkopuolisen lakikonsultoinnin kustannuksissa, kun HR:llä on työsuhdejuridiikan perusosaaminen hallussa.

Miksi valita juuri meidän valmennus?

Olemme ainoa toimija markkinoilla, joka yhdistää vahvasti HR:n ja työsuhdejuridiikan. Kaikilla valmentajillamme on pitkä kokemus HR-työstä. Valmennuksessa mennään aidosti HR-näkökulma edellä ja tilanteet ja esimerkit, joiden kautta työsuhdejuridiikkaa opetellaan, tulevat oikeasta elämästä.

Valmennus yhdistää työsuhdejuridiikan, HR:n näkökulman ja käytännön tilanteet. Napakasti kootut teoriaosuudet yhdistettynä harjoituksiin, keskusteluihin ja arvokkaaseen kokemusten jakamiseen luovat tästä erittäin toimivan ja opettavaisen valmennuskokonaisuuden.

Haluatko kuulla lisää HR Law Partner® -valmennuksesta? Lue Henna-Riikka Huhdan blogista, mistä valmennuksessa kyse ja miksi se voisi toimia juuri sinulle!

Aiheet on koottu kattavasti, sopivasti kovaa HR:ää ja juridiikkaa, unohtamatta vuorovaikutuksen ja keskusteluiden tärkeyttä. Parasta on vertaistuki ja luottamuksellinen keskustelu, sekä elävän elämän esimerkit.

Merja Hyttinen

HR-johtaja Scania Suomi

Lähdin mukaan HR Law Partner -valmennukseen, koska työsuhdejuridiikka on tärkeä osa henkilöstöjohtajan työtä ja oppiminen tällä alueella on jatkuvaa.

Valmennus oli todella hyvä kokonaisvaltainen kertaus työsuhdejuridiikan roolista osana HR:n kokonaisuutta. Case-esimerkit, osallistujien käytännön kokemukset ja keskustelut toivat lisää käytännönläheisyyttä, jota aina kaipaan. Käytännön osaamiseni lisääntyi ja vahvistui.

Jenni Kosonen

Henkilöstöjohtaja Metos Group

Valitsin HR Law Partner -valmennuksen saadakseni kokonaiskuvan työsuhteen elinkaareen liittyvästä ajantasaisesta lainsäädännöstä.

Valmennuskokonaisuuden punainen lanka oli koko ajan hyvä ja arvostava henkilöstöjohtaminen lakisääteisten asioiden muodostaessa selkeät raamit valinnoille.

Valmennuksen käytännön esimerkit ja harjoitukset lisäsivät varmuutta suunnitella ja toteuttaa erilaisia käytännön tilanteita, haasteita ja riskien hallintaa. Ryhmäläisten omat kokemukset avarsivat ajattelua ja tarjosivat kurkistuksen erilaisiin toimialoihin ja erikokoisiin yrityksiin.

Heidi-Maria Kokkonen

Dream Executive Officer Careerjoy HR Services Oy

Osallistuin HR Law Partner -valmennukseen, kun halusin parantaa työsuhdejuridista osaamistani. Pätevän valmentajan ja kannustavan ryhmän kautta osaamiseni lisääntyikin hauskalla tavalla. Yhdessä asioita pohtien ja sparraten avautui uusia näkökulmia ja oivalluksia

Nyt tiedän paremmin mitä en tiedä. Tiedän ja osaan paljon itse, mutta varmuus siitä milloin kannattaa pyytää apua ammattilaiselta on kehittynyt, se on tärkeä taito.

Hanna Svinhufvud

HR Manager Endress+Hauser Oy

Aikataulu syksy 2022 - seuraavat valmennukset

Aikataulu kevät 2023

Aikataulu syksy 2023

Valmennukset pidetään kuukausittain kahdeksana puolen päivän valmennuksena (torstai klo 8.00-12.00) etänä Teamsin välityksellä.

Hinnoittelu

Koko valmennuskokonaisuuden hinta on 2900 € + alv (hinta sisältää Suomen Työlainsäädäntö Pähkinänkuoressa -kirjan).

Yksittäisen osion hinta on 490 € + alv.

HENRY ry:n ja MiB ry:n jäsenille 300 euron alennus koko valmennuskokonaisuudesta. Muistathan kertoa jäsenyydestä ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen alla olevassa laatikossa.

Valmentajamme

HR Law Partner® valmentajamme ovat kokeneita työsuhdejuristeja ja HR-ammattilaisia:

Anna-Maria Wassman, anna-maria.wassman@hrlegal.fi. 

Katriina Huhtala, katriina.huhtala@hrlegal.fi

Tapio Pesonen, tapio.pesonen@hrlegal.fi

Tiina Häyhä, tiina.hayha@hrlegal.fi

Lue lisää valmentajistamme tästä

Tahdotko tietää lisää HR Law Partner® - valmennusohjelmasta?

Kerromme mielellämme lisää HR Law Partner® -valmennusohjelmasta ja sen sisällöstä! Jos suunnittelette useamman henkilön osallistumista HR Law Partneriin®, ole yhteydessä ja pyydä tarjous!

Lisätietoja: Henna-Riikka Huhta 050 599 3049, henna-riikka.huhta@hrlegal.fi tai koulutus@hrlegal.fi

HR Law Partner®

Valmennusten sisällöt

Perusasiat kuntoon – HR Law Partner liiketoiminnan kumppanina

 • HR:n vastuut ja velvollisuudet työnantajan velvollisuuksien kautta
 • HR:n viitekehys: näin hallitset, kehität ja muutat työsuhdeasioita omassa yrityksessäsi (sis. normihierarkian purettuna, käsitellään mm. miten ohjeita ja pelisääntöjä laaditaan, miten sovitaan paikallisesti jne.)

HR Law Partnerin työoikeus

 • Työnantajan velvoitteet työsuhteessa
 • HR:n rooli työnantajavelvoitteiden täyttämisessä
 • HR- ja lakikartoitukset työkaluna vahvuuksien ja kehitystarpeiden tunnistamisessa

Työaikajärjestelmät tukemaan liiketoimintaa

 • Peruskäsitteet esim. lisätyö, ylityö, erilaisten ylitöiden laskeminen
 • Modernit työskentelytavat ja miten niitä voi ottaa käyttöön
 • Liukuvan työajan erityispiirteet ja sudenkuopat, työaikapankki

Työyhteisön ongelmatilanteet ja -ratkaisut

 • Epäasiallinen kohtelu ja häirintä
 • Alisuoriutuminen, päihdeasiat (ml. lääkkeet ja huumeet)
 • Prosessit ja toimenpiteet, kuten esim. sanktiokäytännöt ja työsuhteen päättämisprosessi

Työkyvyn johtaminen

 • Työhyvinvointi ja työkyky sekä niiden määritelmät
 • Työterveyshuollon järjestäminen
 • Varhainen tuki ja sairauspoissaolot
 • Työkyvyn alentuminen työsuhteen päättämisperusteena

Työelämän tietosuoja

 • Peruskäsitteet HR:n näkökulmasta
 • Rekisterinpitäjät, käsittelijät
 • Erityistilanteet: arkaluonteiset tiedot
 • Säilytysajat ja tietosuoja-asioiden hallinta

Yhteistyö, paikallinen sopiminen ja neuvottelutaidot

 • Luottamusmiesyhteistyö, yhteistyö henkilöstön kanssa
 • Paikallinen sopiminen
 • Yhteistoiminnassa tehtävät sopimukset
 • Neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot

Muutosneuvottelut

 • Uudelleenorganisointi ilman työvoiman vähennystä
 • Fuusiot, sulautumiset ja liikkeen luovutukset
 • Työvoiman vähentäminen, prosessi käytännönläheisesti sisältäen tuta-perusteet
 • Valmennuksessa huomioidaan myös uusi YT-laki!
 

Voimmeko auttaa? Jätä yhteystietosi niin vastaamme pian