Neuvottelutaidot paikallisessa sopimisessa

Tänä päivänä työelämässä tarvitaan yhä useammin joustoa työn tekemisen tapoihin. Jotta yritys pysyy kilpailussa mukana, tarvitaan työpaikalle räätälöityjä ratkaisuja, paikallisia sopimuksia. Sopimusneuvottelut saattavat muodostua haasteellisiksi, jopa kiperiksi. Sujuvammaksi neuvottelun tekee se, että tietää miksi ja mihin pitää valmistautua ja miten neuvottelua ohjataan kohti omaa tavoitetta.

Paikalliselle sopimiselle ei ole yhtä yhteistä määritelmää, vaan paikallisella sopimisella voidaan tarkoittaa kaikkea työpaikkatasolla tai yrityksissä tapahtuvaa sopimista, ei pelkästään työehtosopimuksessa annettua oikeutta sopia asioista toisin.

Osapuolina paikallisten sopimusten neuvotteluissa on tavallisesti yrityksen edustajana HR-johtaja tai -päällikkö ja esihenkilö, ja työntekijöiden edustajana yksi tai useampi luottamusmies tai muu henkilöstön edustaja.

Jotta saadaan aikaan hyvä paikallinen sopimus, tarvitaan keinoja siihen, miten neuvotteluissa rakennetaan luottamusta ja vahvistetaan yhteistyötä, joka kantaa tulevaisuudessa pidemmällekin kuin mihin yksittäinen paikallinen sopimus vaikuttaa.

Tämä tiivis ja tehokas koulutus on suunnattu erityisesti työnantajan edustajille eli HR-tehtävissä ja esihenkilöinä työskenteleville, jotka arjessa paikallisia sopimuksia tekevät.

Tule hakemaan parhaat työkalut ja vinkit neuvotteluihin valmistautumiseen ja läpiviemiseen varmalla ja tavoitteellisella neuvottelutyylillä.

 

Valmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja
 • Mitä paikalliset sopimukset ovat ja kuka niitä neuvottelee?
 • Mihin HR tarvitsee neuvottelutaitoja?
 • Mitä hyvältä neuvottelijalta vaaditaan?
 • Tarvitaanko neuvotteluun strategiaa ja taktiikkaa?
 • Tavoitteellinen neuvottelun ohjaaminen
 • Hyvät kysymykset ja vakuuttava argumentointi
 • Miten pois pattitilanteesta?
Valmennuksen hyödyt
 • Huomaat, että neuvotteluihin valmistautuminen vaikuttaa onnistumiseen: tehtävän sopimuksen vaikutukset, aiemmat kokemukset, lähtökohta juuri tämän sopimuksen neuvotteluun
 • Ymmärrät tavoitteellisuuden merkityksen sopimuksen kokonaisuuden kannalta ja yksityiskohtien argumentoinnin osalta
 • Opit rakentamaan luottamusta pitkäjänteisesti – hyvän yhteistyön jatkon varmistamiseksi ja mahdollisten tulevien sopimusten pohjustamiseksi
 • Opit varmistamaan, että paikalliset sopimukset toimivat myös käytännössä
Valmennuksen aikataulu

Aika: Valmennus järjestetään perjantaina 3.6. klo 9-12.

Paikka: Etävalmennus (Teams), lähetämme linkin lähempänä valmennuspäivää

Hinta: 390 € + alv

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

Asiantuntijamme

Tuija Aro, Senior Trainer & Consultant

Tuija toimii HR Legalilla valmentajana, konsulttina ja coachina. Reilun 15 vuoden ajan hänellä on ollut ilo toimia mm. asiantuntijoiden, esimiesten ja johdon vaativien valmennusprosessien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Hänen tavoitteenaan on aina innostaa, mutta myös varmistaa tietojen ja taitojen konkretia ja soveltuvuus arjen työhön.

Katriina Huhtala, Senior Legal Advisor

Katriina on työsuhdejuristi ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus erilaisten yritysten työsuhdeasioiden hoitamisesta. Hän auttaa asiakkaitamme niin haastavissa kuin pienemmissäkin työoikeudellisissa kysymyksissä.