Skip to content
Alasivujen hero, taso 1 - Kuva - Ihmiset (2)

Toyota Auto Finland valitsi käytännönläheiset ja osallistavat esihenkilövalmennukset

Toyota on yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. Toyota tunnetaan tehokkaasta tuotantojärjestelmästään, korkeasta asiakastyytyväisyydestään ja laadukkuudestaan. Toyota onkin laatutilastojen kestomenestyjä, niin Suomessa kuin maailmallakin. Suomessa Toyota Auto Finland Oy työllistää suoraan noin 80 henkilöä, ja Toyota-asiakkaita palvelee 57 täyden palvelun autotaloa ja 27 valtuutettua korjaamoa.  

HR Legal Services Oy on kouluttanut Toyota Auto Finlandin esihenkilöitä vuodesta 2016 lähtien. Iris Sivonen on toiminut Toyota Auto Finlandissa jo 70-luvulta lähtien, silloisen omistajan Korpivaara Oy:n toimiessa Helsingissä (Autotalossa Salomoninkadulla). Toyota Auto Finlandin henkilöstöpäällikkönä Iris on toiminut lähes 9 vuotta. 

 Iris kuvailee yhteistyön alkamista esihenkilövalmennusten osalta HR Legalin kanssa seuraavasti:

- Kun tarve esihenkilökoulutukselle huomattiin, pyysimme tarjouksen 10 toimijalta. Sain verkostostani suosituksen pyytää tarjous myös HR Legal Servicesiltä heidän tarjoamista esihenkilövalmennuksista. Heidän tarjouksensa erottui joukosta sisällöltään sekä toteutustavaltaan. Meitä miellytti myös, että osallistujilta vaadittiin panostusta välitehtävien muodossa. 

 

Toyota Way -filosofia toteutuu koulutusten avulla  

Kaikkea Toyotan tekemistä ohjaa kaksi filosofiaa, kaksi isoa perusarvoa: Jatkuva parantaminen (Kaizen) ja ihmisten kunnioitus. Iris kertoo, että arvot ovat heille todella tärkeitä. 

- Toyotan henkilökunta on hyvin sitoutunutta. Haluamme pitää henkilökunnastamme hyvää huolta, tuemme liikkumista, harrastamista ja rentoutumistakin. Henkilökunnan osaamisen jatkuva kehittäminen valmennusten sekä koulutusten avulla on osa kunnioittavaa henkilöstöpolitiikkaamme. 

quote

Olemme saaneet valmennuksiin osallistujilta niin hyvät palautteet, että ei ole tullut mieleenkään kilpailuttaa tai vaihtaa esihenkilökoulutusten yhteistyökumppania.

 

Esihenkilökoulutuksen konsepti - paljon muutakin kuin juridiikkaa  

Toyota Auto Finlandin esihenkilökoulutus koostui kolmesta käytännönläheisestä valmennuspäivästä, jotka ajoitettiin järjestettäväksi kuukauden välein.

Ensimmäisen koulutuspäivän teemoja olivat esihenkilön rooli Toyotalla sekä esihenkilön työtä ohjaava lainsäädäntö arjen työssä. Toisessa päivässä pureuduttiin vuorovaikutustaitoihin, ennaltaehkäisevään terveyden ja hyvinvoinnin johtamiseen sekä puuttumisen toimintamalleihin. Kolmantena päivänä osallistujat harjoittelivat esihenkilön haasteellisia tilanteita, tutustuivat työpaikan erilaisiin persoonallisuuksiin ja työyhteisötaitoihin sekä ratkoivat työpaikan ongelmatilanteita. Halukkaat saivat yksilöllistä coachausta syventääkseen valmennuspäivien oppeja.  

- Esihenkilökoulutukset ovat tiiviitä paketteja, mutta valmennustapa on niin käytännönläheinen ja osallistava, että raskaatkin teemat tuntuvat mielekkäiltä. Asiat käytiin läpi hyvien esimerkkikeissien kautta. Olemme saaneet valmennuksiin osallistujilta niin hyvät palautteet, että ei ole tullut mieleenkään kilpailuttaa tai vaihtaa esihenkilökoulutusten yhteistyökumppania, kertoo Iris.  

 

Tutustu valmennuspalveluihin

Kerron mielelläni lisää!

Päivi Seppälä

show bio

Senior Trainer & HR Consultant

Vastaan HR Legalin valmennuspalveluista.

Lisäksi valmennan, työnohjaan ja coachaan ja teen vuokra HR -päällikön töitä. Valmennan paljon esihenkilötyötä, työyhteisöjä, puheeksi ottamista ja työhyvinvointia. Työskentelyotteeni on käytännönläheinen ja ratkaisukeskeinen ja pohjautuu reilun 15 vuoden kokemukseen henkilöjohtamisesta vaativissa työyhteisöissä.
 
Pohjakoulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri ja toimittaja ja opiskelen jatkuvasti uutta. Olen työnohjaaja (STOry) Certified Business Coach, restoratiivinen työyhteisösovittelija ja palautumisohjaaja. Olen myös työhyvinvointikorttikouluttaja.
 
Ota yhteyttä niin katsotaan, miten voin auttaa!
 
 
Vahvuusalueeni
▪ Valmennus
▪ Työhyvinvointi
▪ Työyhteisösovittelu
▪ Coaching ja työnohjaus
 

+358 40 715 9551

graphic

Me valmennamme inhimillisesti ja suurella sydämellä. 

Jos etsit luotettavaa ja asiantuntevaa kumppania esihenkilöiden valmentamiseen, laita meille viestiä.

graphic

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊