Skip to content
Alasivujen hero, taso 1 - Kuva - Ihmiset (2)

Toimitusjohtaja Johanna Tuomi: "Tein viisaan päätöksen, kun vuokrasin HR-osaamista"

Showlink Oy on Kennelliiton tytäryhtiö, jossa työskentelee 24 henkilöä. Yritys tarjoaa koiranäyttelyitä järjestäville tahoille ilmoittautumisjärjestelmän ja tulospalvelun sekä myy näyttelyihin palkintotuotteita. Yrityksellä on myös koiraihmisiä palveleva verkkokauppa. Tähän asiakastarinaan on haastateltu yrityksen pitkäaikaista toimitusjohtajaa Johanna Tuomea

Showlink Oy on kokoluokaltaan HR:n suhteen kuten monet muut yritykset: HR-työtä on paljon, mutta ei riittävästi kokoaikaisen HR:n palkkaamiseksi. Koronavuosien, liikevaihdon rajun laskun ja muutosneuvotteluiden jälkeen Johanna totesi, että HR-työhön tarvitaan apua. 

­­­­­– Olen monesti kiittänyt itseäni viisaasta päätöksestäni vuokrata HR-apua. Toimitusjohtajana minulla ei ole aikaa HR-työhön ja mikä oleellisempaa, minulla ei ole tarvittavaa osaamista. Haluan, että kaikki on kunnossa ja toimintamme kestää minkä tahansa tarkastuksen. 

Pitkä yhteistyö on muodostanut vahvan pohjan HR:n kokonaisuudelle 

Showlinkin ja HR Legal Servicen yhteistyö on jatkunut jo useamman vuoden. Suurimman osan ajasta HR Legalin asiantuntija on ollut apuna kaksi päivää viikossa, mutta tilanne elää ja palvelu joustaa tarpeen mukaan. Lähipäiviä on aina silloin tällöin, mutta enimmäkseen työt hoituvat etänä.  

Perusta ja pohja HR-toiminnoissa on yhteistyön myötä kunnossa ja kaikki tarvittavat sopimuspohjat sekä lomakkeet ovat olemassa. Esihenkilöt ja Johanna saavat jatkuvaa tukea ja henkilökunta on oppinut luottamaan, että yrityksessä tehdään asiat oikein.  

– Ilman apua meillä olisi mennyt huomattavasti kauemmin selvitä kriisivuosista, saada henkilökunta stabiiliin tilaan ja kehittää toimintaamme. Mielestäni mitään yritystä ei voi johtaa, jos perusta ei ole kunnossa, ja kun henkilökunta voi hyvin, vain taivas on rajana.  

quote

Ilman apua meillä olisi mennyt huomattavasti kauemmin selvitä kriisivuosista.

Johtamista isoisän opeilla 

Pitkän työkokemuksen lisäksi Johanna on saanut oppia johtamiseen omalta isoisältään.

– Isoisäni oli yrittäjä ja antoi neuvon, että muista Johanna, jos sinä olet joskus johtaja, niin työntekijöistä täytyy aina pitää hyvää huolta. Sieltä se ajattelu kumpuaa ja myöhemmin omat huonot johtamiskokemukset työntekijänä ovat vahvistaneet ajatusta.  

– En ymmärrä miten pienikään yritys voi olla panostamatta hyvään johtamiseen ja HR on osa tätä. Osaava HR on yksi toimivan yrityksen kulmakivistä ja täysin väärä paikka säästää. Palvelu toki maksaa, mutta en koe sitä kalliina varsinkaan, kun taustalla on iso ammattilaisten joukko juristeja myöden, ja tiedän asioiden olevan meillä lain näkökulmasta oikein hoidettu. Sanat eivät riitä kertomaan miten valtavan tyytyväinen olen. 

Monta kärpästä yhdellä iskulla 

Johanna kertoo saaneensa monta kärpästä yhdellä iskulla vuokratessaan HR-osaamista. Lue alta Johannan listaus siitä, mitä kaikkea hyötyä palvelusta on ollut:  

  • Toimitusjohtajana voin unohtaa HR-työn.
  • Pystyn luottamaan, että noudatamme lakia ja asiat tehdään oikein.
  • Henkilökunta on tyytyväinen.
  • Haasteelliset tilanteet hoituvat ulkopuolisen johtamana paremmin.
  • Esihenkilötyö kehittyy jatkuvasti.
  • Opin itse jatkuvasti lisää.
  • Vieressäni on sparraustuki ja asiantuntija, jolta voin tarkistaa asioita ja saan tukea.
  • Asiantuntija johtaa lain vaatimia asioita, kuten esimerkiksi jatkuva vuoropuhelua.
  • Vuokrattua asiantuntijaa ei tarvitse kouluttaa eikä perehdyttää.

 

Onko sinun organisaatiossasi tarvetta HR-osaamiselle?

Tutustu vuokra HR -palveluun

 

graphic

Haluaisitko kysyä jotain?

Laita viestiä – vastaamme pian

graphic

Saisiko olla sähköpostia?

Tilaa viikkokirjeemme, saat yhden viestin viikossa, jossa kerromme tulevista tapahtumistamme, uusista blogeista sekä palveluistamme.

Tavataanko somessa?

Olemme aktiivisia LinkedInissä ja Facebookissa. Somessa pääset tutustumaan meihin hieman pintaa syvemmältä, tule mukaan 😊