Skip to content
Alasivujen hero, taso 1 - Kuva - Ihmiset (2)

Monipuolisella yhteistyöllä läpi muutoshaasteiden

 

Junnikkala Oy on yksi maailman moderneimmista mekaanisen puunjalostusteollisuuden yrityksistä. Yrityksen historia on pitkä, pyöreästä on tehty kanttista jo yli kuuden vuosikymmenen ajan.

 

Keväällä 2021 yritys päätti investoida täysin uuteen sahayritykseen Oulussa, mikä tarkoitti käytännössä liiketoiminnan tuplaantumista ja uusien työntekijöiden palkkaamista. Edessä oli valtava kasvuharppaus ja sen mukana tulevat muutoshaasteet.

 

Henkilöstöpäällikkö Johanna Ala-Pöntiö ja toimitusjohtaja Kalle Junnikkala olivat yhtä mieltä siitä, että liiketoiminta sekä HR tarvitsivat tukea kasvun vastaanottamiseen.

 

Asiantuntija tukena Interim HR -palvelun kautta

 

Investointipäätöksen myötä Johanna halusi ensimmäiseksi vahvistaa omaa asiantuntijuuttaan HR Law Partner -valmennuksessa. Valmennuksen kautta tulivat muutkin HR Legalin palvelut tutummaksi ja yritys päätti vuokrata HR-osaamista muutoksen läpiviemiseksi. Interim HR -palvelun kautta asiantuntija Jonna Halmesmäki aloitti Johannan tukena käytännön asioissa sekä mentorina.

 

Liiketoiminnan tuplaantuessa ja henkilöstömäärän kasvaessa yhteistyön tavoitteina oli vastata niihin tarpeisiin mitä henkilöstöhallintoon kasvun myötä kohdistuu, huolehtia HR-prosessien ajantasaisuudesta sekä varmistaa työnantajan vastuiden ja velvollisuuksien täyttyminen.

 

Interim HR -palvelun kautta on mahdollista vuokrata HR-osaamista tarpeen mukaan ja Junnikkalan tilanne on oiva esimerkki tilanteesta, jossa apua monesti tarvitaan. Muutostilanteessa talon ainoa HR-työntekijä tarvitsi apua HR-prosessien kehittämiseen sekä arjen vaihteleviin tilanteisiin. Palvelu voi sisältää myös mentorointia ja työn ohjaamista, joista Johanna sai suuren hyödyn. 

quote

Jokainen yritys rakentaa omaan liiketoimintaansa sopivia käytäntöjä ja silloin on tärkeää varmistaa, että asiat menevät oikein.


Tiimi Johanna ja Jonna

 

Yhdessä Johanna ja Jonna käynnistivät HR-prosessien peruskorjauksen ja nykyaikaistamisen sekä muodostivat tarkan kuvan missä järjestyksessä asioita aiotaan edistää. Jonnan päätehtävänä on ollut varmistaa, että asiat tehdään oikein.

 

Monesti palaamme Johannan kanssa asioiden alkulähteille, eli käydään läpi lakia ja työehtosopimusta, jotta osaamisen perusta rakentuu vahvaksi. Pitää tietää miksi asioita tehdään niin kuin tehdään ja sen jälkeen on tärkeää tietää hyviä käytäntöjä. Jokainen yritys rakentaa omaan liiketoimintaansa sopivia käytäntöjä ja silloin on tärkeää varmistaa, että asiat menevät oikein.

 

Jonna ollut Junnikkalan ja Johannan apuna pääsääntöisesti 1-2 päivää viikossa. Tekemistä on edistetty etäpalavereissa, mutta myös livenä on kohdattu. Yhdessä on sovittu selkeät arjen käytännöt ja työnjako asioiden eteenpäin viemiseksi. Jonna on toiminut samalla myös Johannan mentorina ja työn ohjaajana.

 

 

HR- ja mentorointipalvelun avulla toiminta uudelle tasolle

 

Muutoksessa ja kasvussa Junnikkalalle on ollut tärkeää varmistaa Johannan osaaminen henkilöstöpäällikkönä sekä kasvun vaatimien velvollisuuksien täyttyminen. Yhteistyön myötä yrityksessä on onnistuttu varmistamaan systemaattinen, tasapuolinen ja oikeudenmukainen toiminta.

 

Pitkäjänteisen työn jälkeen henkilöstöprosessit ovat nyt ihan uudella tasolla, ja Johanna on Jonnan opissa kehittynyt HR-ammattilaisena.

 

– Osaamiseni on kehittynyt todella paljon. On ollut opettavaista yhdessä Jonnan kanssa miettiä, miten asioita lähdetään ratkomaan oikein ja myös liiketoiminta huomioiden. Selkänoja ja sparrailutuki arjen yllättävissä ja haasteellisissa tilanteissa on ollut tarpeen.

 

Yhteisen matkan varrella Junnikkalalla on ollut useita tarpeita HR Legalin palveluille, ja he ovatkin hyödyntäneet valmennuksia ja työsuhdejuridista konsultointiapua sen lisäksi, että heillä on ollut jatkuvaa HR-apua vuokrattuna.

 

Toimitusjohtaja Kalle Junnikkala on tyytyväinen tiiviiseen yhteistyöhön.

 

– Arvostan yhteistyötä sellaisten kumppaneiden kanssa, jotka ymmärtävät liiketoimintaamme. On yksinkertaisempaa, kun sama kumppani pystyy auttamaan monessa eri asiassa.

 

                                                               

Tutustu Interim HR -palveluun

Lataa maksuton Interim HR -opas

graphic

Haluaisitko kysyä jotain?

Lähetä viestiä – vastaamme pian

graphic