Skip to content
Alasivujenhero-Kuva-Ihmiset-2

Lapin hyvinvointialueelle 8000 työntekijää 27 eri työnantajalta – HR Legal tukena HR-työssä

Lapin hyvinvointialue, eli Lapha, on Lapin maakunnan kattava hyvinvointialue, joka perustettiin osana maakunta- ja soteuudistusta. Lapha aloitti toimintansa vuoden 2023 alussa, jolloin heille siirtyi liikkeenluovutuksella yli 8000 työntekijää 27:ltä eri työnantajalta. Muutos oli HR:n kannalta valtava ja aikataulupaineet kovat.

Samaan aikaan myös Laphan oma HR-yksikkö oli uusi ja suuren työnantajan toimintamalleja vasta opeteltiin. Kaikkiin avainrooleihin, kuten henkilöstölakimies ja neuvottelupäällikkö, ei ollut vielä ehditty rekrytoida sopivia henkilöitä.

Laphan henkilöstöjohtaja Marjo Kuittinen kertoo, että heidän oli välttämätöntä saada muutosvaiheen tueksi ulkopuolista apua.

– Tarvitsimme kokeneen kumppanin, jolla on osaamista HR-juridiikasta ja ymmärrystä julkisen puolen organisaation toiminnoista. Kilpailutuksen voitti HR Legal ja he ovat olleet tiiviisti mukana muutoksessa.

Yhteistyötä monella eri tasolla

Yhteistyössä on hoidettu perinteisiä HR-juridisia asioita, liikkeenluovutuksen jälkeistä yhtenäistämistyötä, työ- ja virkaehtosopimusten hallintaa, uusien ohjeistusten ja toimintamallien luontia sekä yhteistoimintaneuvottelut.

– Äkkiseltään ulkopuolisen voisi olla hankala hahmottaa kuinka paljon HR-työtä tarvitaan, kun näin iso joukko eri työnantajilta siirtyy saman työnantajan palvelukseen. Ilman yhteistyötä monen asiakokonaisuuden valmistelu olisi ollut hitaampaa ja todennäköisesti työstäisin nyt parhaillaan joitain niistä asiakokonaisuuksista, jotka yhteistyöllä saatiin valmiiksi jo aiemmin, Marjo toteaa.

Nyt vuonna 2024 tilanne on jo helpottunut ja Laphaan on saatu rekrytoitua oma neuvottelupäällikkö ja henkilöstölakimies.

– Resurssimme ovat nyt paremmat ja osaamisemme on vahvistunut osin tämän yhteistyön takia. HR Legal todella halusi päästä sisään tilanteeseemme ja tukea ja tsempata meitä kaiken ammatillisen osaamisen lisäksi. Olemme saaneet palvelua joustavasti ja nopeasti aina, kun olemme tarvinneet. Paremmin ei olisi voinut mennä, Marjo sanoo.

 

Katso palvelumme julkisorganisaatioille

graphic

Mikä sinua mietityttää? Mistä asiasta haluaisit jutella?

Kerro se meille. Olemme valmiina auttamaan.

graphic