Skip to content
Alasivujenhero-Kuva-Ihmiset-2

Kokenutkin esihenkilö kehittyy Leader-esihenkilövalmennuksessa

Maankäyttö- ja ympäristöyksikön päällikkönä Fingrid Oyj:ssä työskentelevä Mika Penttilä osallistui HR Legalin Leader-esihenkilövalmennukseen ja kertoo tässä asiakastarinassa kokemuksiaan valmennuksesta.

Fingrid Oyj on suomalainen yritys, jonka tehtävänä on ylläpitää ja kehittää Suomen sähkönsiirron kantaverkkoa. Fingridissä panostetaan sisäisesti esihenkilöiden osaamisen kehittämiseen ja tämän lisäksi esihenkilöillä on mahdollisuus osallistua ulkopuolisten tahojen esihenkilövalmennuksiin.

Mika on työskennellyt Fingridissä 17 vuoden ajan ja viimeiset vuodet yksikön päällikkönä 14 työntekijän esihenkilönä. Jatkuva kehittyminen on Mikalle tärkeää ja tutustuttuaan valmennusvaihtoehtoihin hän päätti osallistua Leader-esihenkilövalmennukseen.

– Halusin syventää omaa tietämystäni kokonaisvaltaisesti ja tavoitettani vastasi parhaiten tämä valmennus. Valmennuksen sisältö sekä valmentajien kokemus teki vaikutuksen ja päätin osallistua.

Leader-esihenkilövalmennus sisältää viisi valmennuskertaa, joissa käsitellään esihenkilön roolissa menestymisen kannalta olennaisia osa-alueita, kuten oikeudet ja velvollisuudet, vuorovaikutustaidot, ennakoiva puuttuminen ja haasteelliset johtamistilanteet sekä valmentava johtaminen.

quote

Valmentajat olivat niin hyviä kun ennakkoon vaikuttivatkin eikä valmennus ollut sellaista paperinmakuista, vaan kokemukseen ja käytännön esimerkkeihin perustuvaa.

 

 Mikan ennakko-odotukset valmennuksesta täyttyivät.

– Olen nähnyt monenlaisia valmennuksia ja tästä täytyy sanoa, että oli yllättävän hyvä. Valmentajat olivat niin hyviä kun ennakkoon vaikuttivatkin eikä valmennus ollut sellaista paperinmakuista, vaan kokemukseen ja käytännön esimerkkeihin perustuvaa. Keskustelut olivat antoisia ja niiden kautta avautui uusia näkökulmia asioihin.

Mika ajattelee esihenkilönä olemisen olevan tavallaan ammatti itsessään ja siinä onnistumiseksi täytyy itseään ja omaa ammattitaitoaan kehittää. Ajattelulle ja kehittymiselle pitää olla aikaa ja tähän valmennukset ovat hyvä keino. Käymäänsä valmennusta Mika suosittelee eri kokemusvaiheissa oleville esihenkilöille.

– Uudelle esihenkilölle työ on helpompaa, kun tietää ennakkoon mitä kaikkea toimenkuvaan kuuluu ja mitä kaikkea voi tulla vastaan. Ilman koulutusta voi tuntua raskaalta, jos uudet asiat yksi kerrallaan vaan putoavat syliin täysin yllätyksenä. Kokeneemmille esihenkilöille taas ei varmasti ole haittaa kerrata ja kehittyä entisestään.

 

Tutustu kaikille avoimeen Leader-esihenkilövalmennukseen

graphic

Haluaisitko kysyä jotain?

Laita meille viestiä – vastaamme pian

graphic