Skip to content
Alasivujenhero-Kuva-Ihmiset-2

HR-ammattilainen tukena Nefabin kasvussa

Nefab on maailmanlaajuinen teollisuuspakkausten, logistiikan ja digitaalisten palvelujen tarjoaja. Konsernilla on yli 4700 työntekijää lähes 40 maassa. Suomessa Nefabin toiminta on ollut viime vuodet kovassa kasvussa.

Kun toiminta Suomessa oli vielä pienimuotoisempaa, ja työntekijöitä alle 20, HR-asioita hoitivat oman työnsä ohella toimitusjohtaja Erkki Susi ja asiakaspalvelupäällikkö Maria Lahdenperä.

Viime vuosina työntekijämäärä on enemmän kuin tuplaantunut ja kasvu on näkynyt erityisesti HR-työn lisääntymisessä. Tarvittava HR-osaaminen on ostettu palveluna ja jo kolmen vuoden ajan HR Legalin asiantuntija Jonna Halmesmäki on vastannut HR-asioista liiketoiminnan tukena.

HR-työn määrä yllätti

Kasvun alkuvaiheissa Maria ja Erkki ajattelivat pärjäävänsä itse työn määrän kanssa. HR-työtä jäsentämään he tilasivat HR- ja lakikartoituksen, jonka tuloksena hahmottui selkeä kokonaiskuva HR- ja lakiasioista.

– Kun tilasimme kartoituksen, olimme vielä sitä mieltä että pärjäämme itseksemme. Saimmekin kartoituksen avulla hyvän rungon, miten lähteä laittamaan asioita kuntoon, mutta se ei riittänyt. Totesimme, että tarvitsemme ihmisen. Oli vain niin monta asiaa, jotka piti varmistaa ja hoitaa kuntoon.

Tässä yhteydessä Jonna aloitti Nefabin apuna interim-roolissa HR-vastaavana. Jonna huolehtii, että asiat hoidetaan lain näkökulmasta oikein, on osa johtoryhmää, ja myös valmentaa esihenkilöitä. Alkuun palvelu sovittiin lyhyemmäksi ajaksi, mutta on jatkunut nyt jo useamman vuoden.

– Emme ole voineet Jonnasta luopua, sillä HR-työn määrä on kasvun myötä niin oleellisesti lisääntynyt. Työn määrä on yllättänyt meidät kuten sekin, miten laajasti HR-työ vaikuttaa koko liiketoimintaan.

HR-ammattilainen kehittää liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti

Jonnalla on ollut itsenäinen vastuu HR-asioista ja hän on osa johtoryhmää. Jonna on myös esihenkilöiden tukena HR-asioissa ja valmentaa heitä säännöllisesti.

– Jonnan avulla juridiset asiat eivät ole vain byrokratiaa ja tekstiä paperilla, vaan oikeasti liiketoimintaa tukevia asioita. Suurin hyöty meille on ollut Jonnan valtava osaaminen ja kokemus. Meillä oli vaihtoehtona rekrytoida oma HR-henkilö heti alussa, mutta tuskin olisimme saaneet samalla kokemuksella olevaa henkilöä.

Jonnan tekemä työ on vapauttanut Erkille toimitusjohtajana aikaa hänen roolinsa kannalta olennaisimpiin asioihin.

– Minulla on enemmän aikaa tehdä muita kasvumme kannalta tärkeitä asioita. Kun yritys on pieni, pärjätään ihan hyvin, mutta kasvussa henkilöstöön liittyvien kysymysten määrä kasvaa oleellisesti. Joka päivä tulee eteen jotain mitä ihmetellä. Ja suoraan sanoen työlainsäädäntö on kyllä aikamoinen viidakko. Se ei ole asia, johon toimitusjohtajana haluan käyttää aikaani. Eikä se olisi liiketoiminnan kannalta edes järkevää.

Maria ja Erkki suosittelevat HR-osaamisen hankkimista palveluna erityisesti kasvuyrityksille ja aina kun on kriittistä varmistaa, että asiat tehdään oikein.

– HR-ammattilaisen hyödyntäminen antaa vapautta keskittyä muihin liiketoiminnan kannalta oleellisiin asioihin. Kustannus on palkkakustannuksia isompi, mutta saamamme hyöty on sen arvoinen. Ja toisaalta, emme tarvitse palvelua kokoaikaisesti. Kokeneen ammattilaisen yksi työpäivä on enemmän kuin yksi työpäivä. Ja apunamme on käytännössä koko HR Legalin tiimi ja asiantuntemus, eikä vain yksi asiantuntija. 

 

Tutustu Interim HR -palveluun

Lataa maksuton Interim HR -opas