Skip to content
Alasivujenhero-Kuva-Ihmiset-13

Esihenkilövalmennuksen avulla yhteinen suunta johtamiselle

Lammin Säästöpankin esihenkilöt osallistuivat heille räätälöityyn kolmipäiväiseen Leader-esihenkilövalmennukseen. Henkilöstöjohtaja Noora Vitikainen kertoo, että päätavoite valmennukselle oli vahvistaa Lammin säästöpankin esihenkilöiden yhtenäistä tapaa toimia ja johtaa.

– Meillä on aloittanut uusia esihenkilöitä ja organisaatiomuutosten myötä on syntynyt uusia rooleja, joten valmennus oli hyvä ottaa tähän kohtaan. Kaikki esihenkilöt toimivat omina persooninaan, mutta perustiedot ja -taidot on hyvä olla kaikilla olemassa sekä yhtenäinen tapa toimia.

Kolmipäiväisessä valmennuksessa käydään läpi esihenkilötyön perusta oikeuksineen ja velvollisuuksineen, esihenkilön rooli, haastavat tilanteet ja niiden puheeksi otto, vuorovaikutus ja valmentava ote sekä itseohjautuvuus ja itsensä johtaminen.

Esihenkilöitä valmistetaan valmennuksen teemoihin esikyselyllä ja kaikista tehdään myös vuorovaikutustyylejä avaava  DISC-analyysi.

– Parasta valmennuspäivässä oli se, että olimme yhdessä koko porukka syventymässä tärkeisiin asioihin. Koska olimme keskenämme, pystyimme nostamaan esiin aitoja arjen haasteita ja ei tarvinnut miettiä mitä uskaltaa sanoa.

Nooran mielestä valmennuksen asiasisällöt olivat hyvin koottu ja kaikki aihealueet erittäin tärkeitä. Erityisesti valmennussisällöstä Noora nostaa esiin juridisen osuuden.

– Juridiikasta puhutaan mielestäni liian vähän, vaikka se liittyy olennaisesti esihenkilötyöhön. Joskus aika herkästi käännytään HR:n puoleen vaikka esihenkilön tehtävä on esimerkiksi puuttua ja johtaa suoritusta. Loppuviimein on tärkeintä tietää oikeudet ja velvollisuudet, ettei toimi väärin, ja toisaalta, ettei myöskään jätä toimimatta.

Noora suosittelee valmennusta kaikille esihenkilöille ja yrityksille, erityisesti, jos kaivataan lisää HR-juridista osaamista.

– Valmentajat olivat äärimmäisen hyviä ja ammattitaitoisia, heidän tapansa kertoa konkreettisin esimerkkien ja tarinoiden kautta auttoi ymmärtämään asioita syvällisemmin.

– Palaute oli hyvää kaikilta osallistujilta. Valmennus toi lisää varmuutta toimia esihenkilönä ja myös syvensi meidän yhteishenkeämme.

 

Tutustu kaikille avoimeen Leader-esihenkilövalmennukseen

Tutustu esihenkilövalmennuksiin

graphic

Mikä sinua mietityttää? Mistä asiasta haluaisit jutella?

Kerro se meille. Olemme valmiina auttamaan.

graphic