HR LEGAL FORUM TAMPERE 2023 I Pysyvää on vain muutos – ja se vaatii rohkeutta!​

Kevään HR Legal Forumissa pääteemoina ovat muutos ja rohkeus. Muutos on jatkuvaa ja yrityksiltä vaaditaan nyt äärimmäistä muutosvalmiutta ja ketteryyttä. Samaan aikaan pitäisi myös löytyä rohkeutta johtaa muutosta ja kokeilla uusia toimintatapoja.

Olet lämpimästi tervetullut viettämään kanssamme aamupäivää. Nautitaan yhdessä aamupalaa, vaihdetaan kuulumisia ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista. Tapahtuma on maksuton ja järjestetään hybridinä.

Missiomme on tehdä työelämästä työelämystä, mutta emme pysty siihen yksin. Tehdään se yhdessä!

Aika ja paikka

 

Torstai 30.3. klo 8.30–11.15 Tampereella MOW Supernovassa

 

Ohjelma

 

8.30–9.00 Nautitaan aamupalaa, vaihdetaan kuulumisia, moikataan tuttuja ja tutustutaan uusiin
9.00–10.30 Puheenvuorot, tähän osuuteen voit osallistua etänä linjoja pitkin
10.30–11.15 Jatketaan keskustelua puheenvuorojen aiheista ja muusta mielenkiintoisesta

Puheenvuorot


Päivi Seppälä: 
Tervetulosanat
Henna-Riikka Huhta & Nina Meincke: Työelämämuutos: rohkeat selviävät voittajina
Eeva Engfelt ja Janita Päivämaa: Valppaana ja etukenossa – muutosneuvottelut mahdollisuutena
Maria Setälä: Palkka-avoimuuden aika – kulttuuriteko ja lainsäätäjän tavoite

Tarkempi puheenvuorojen sisältö ja puhujien esittely alempana

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan paikan päälle
TÄSTÄ

Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautuminen viimeistään maanantaina 27.3.2023

Ilmoittaudu mukaan linjoille TÄSTÄ
Linjoilla tila ei lopu kesken, ilmoittautuminen viimeistään tiistaina 28.3.2023

Saapuminen paikan päälle

 

Tilaisuus järjestetään Tampereen ytimessä, toimistomme MOW Supernova coworking-hubissa. Nähdään osoitteessa Ratinankuja 1, Tampere.
Olemme sinua aulassa vastassa 😊

Tapahtumaan liittyvät kysymykset

 

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää, ota yhteyttä meihin hrl@hrlegal.fi tai puhelimitse Maria Setälä +358 400 949 013

Puheenvuorot

 

Henna-Riikka Huhta ja Nina Meincke: Työelämämuutos: rohkeat selviävät voittajina
 
Mitä rohkeus on ja miten se ilmenee? HR Legalin toimitusjohtaja ja perustaja Henna-Riikka Huhta kertoo ajatuksistaan ja kokemuksistaan siitä, miten rohkeus on ilmennyt HR Legalin matkalla. Rohkeus voi olla montaa asiaa, eikä sen tarvitse olla uhkarohkeutta, vaan paremminkin rohkeutta uskoa omaan näkemykseen ja uskallusta toimia sen mukaisesti. Rohkeus on myös sitä, että uskaltaa muuttua ajassa.

Vuoden 2023 HR-trendeinä ovat muun muassa inhimillinen työelämä, monimuotoisuus, työntekijäkokemus ja uuden oppiminen. Osaajapula vaivaa monia toimialoja ja hyvä esihenkilötyö on entistä tärkeämpää. Miten nämä teemat näkyvät työpöydälläsi ja miten tarttua niihin? Mikä ratkaisee viime kädessä pelin?

Eeva Engfelt ja Janita Päivämaa: Valppaana ja etukenossa – muutosneuvottelut mahdollisuutena

Korona, pandemia, taantuma, osaajapula ja valtion velka – äänekkäät ja hiljaiset signaalit ovat muutoksen ajureita yrityksen ja yhteiskunnan tasolla. Ja vauhti kiihtyy. Muutoksessa pärjäävät valppaat ja ennakoiden liikkeellä olevat toimijat, jotka näkevät muutoksen mahdollisuutena muokata organisaatiotaan toimintakykyisemmäksi.

Eeva ja Janita pureutuvat muutoksen läpivientiin organisaatiorakenteissa organisaatiomuotoilun keinoin, muutosneuvotteluiden avulla. Muutos lähtee lentoon ainoastaan, jos henkilöstö ostaa muutoksen. Mutta miten tämä tehdään? Saat vinkkejä muutosneuvotteluiden mahdollisimman osallistavaan sekä empaattiseen toteutukseen konkreettisten case-esimerkkien avulla.

Maria ”Maisa” Setälä: Palkka-avoimuuden aika – kulttuuriteko ja lainsäätäjän tavoite

Lainsäätäjän tahtotila on, että palkat tulevat avoimiksi. Tämä tulee tapahtumaan, mutta millä aikataululla? Mitä sinun organisaatiossasi tapahtuisi, jos palkat tulisivat huomenna täysin avoimiksi? Maisa kertoo mitä nykyinen lainsäädäntö vaatii työnantajalta, ja mitkä ovat sen noudattamatta jättämisen sanktiot? Saako työnantaja julkaista kaikkien palkat?

Työnantajan tulee maksaa samasta tai samanarvoisesta työstä sama palkka – mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Voiko työnantaja palkita hyviä suoriutujia vai pitääkö palkat tasapäistää? On palkka-avoimuudesta mitä mieltä tahansa, on kiistaton tosiasia, että palkkaus on voimakas ohjauksen väline. Jokainen työntekijä arvottaa, saako oikean kompensaation suhteessa panokseensa, kollegaan ja markkinaan. Olemme mukana rakentamassa toimivia, avoimia ja oikeudenmukaisia palkkausjärjestelmiä ja haluamme antaa sinulle parhaat vinkit siihen, miten voitte lisätä palkka-avoimuutta ja saada läpinäkyvän, oikeaan suuntaan ohjaavan palkkausjärjestelmän.

Puhujat

Henna-Riikka Huhta
HR Legal Services Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, 
OTM, Certified Business Coach®

Henna-Riikka on juristi ja HR-ammattilainen sekä HR Legalin toimitusjohtaja ja perustaja. Viime vuodet hän on keskittynyt ensisijaisesti HR Legalin asioiden hoitamiseen, valmentamiseen sekä sparraamiseen. Henna-Riikka uskoo perusasioiden voimaan, inhimilliseen tapaan toimia ja aitoihin kohtaamisiin: ”Aitous on rohkeutta ja ennen kaikkea sitä, että on valmis kohtaamaan ihmisiä monipuolisissa tilanteissa sekä kykyä seistä omien tekojen ja sanojen takana haastavimmissakin muutostilanteissa.”

henna-riikka.huhta@hrlegal.fi
+358 50 599 3049

Eeva Engfelt

Eeva on HR Legalin seniorikonsultti ja juristi, jolla on pitkä ja laaja kokemus HR-juridiikasta, henkilöstöjohtamisesta sekä muutoksen johtamisesta. Kokemuksensa muutostilanteista Eeva kirkastaa näkemykseen muutoksen viestinnän sekä henkilöstön mukaan ottamisen tärkeydestä: ”Henkilöstö ostaa muutoksen, johon se pääsee vaikuttamaan. Henkilöstön mukaan ottaminen ja osallistaminen vaatii rohkeutta, mutta se kannattaa.”

eeva.engfelt@hrlegal.fi
+358 50 327 6857

Janita Päivämaa

Janita on koulutukseltaan Master of Laws (Labour Law and Employment Relations) ja toimii HR Legalilla HR & Legal konsulttina.  Janitalla on kokemusta monipuolisista HR-tehtävistä työsuhdejuridiikasta työnantajamielikuvaan. Janita peräänkuuluttaa rohkeaa ja inhimillistä lähestymistä muutoksen tuulissa luovimiseen: ”Työntekijöitä aidosti kuuntelemalla ja osallistamalla luodaan luottamusta, vähennetään epävarmuutta, edistetään työhyvinvointia ja vahvistetaan samalla yrityksen kilpailukykyä työmarkkinoilla.”

janita.paivamaa@hrlegal.fi
+358 40 674 2484

Maria ”Maisa” Setälä
Senior Consultant, Partner

Maisa on HR Legalin partneri ja Senior Consultant, joka on erikoistunut työsuhdejuridiikkaan ja palkitsemiseen. Maisan mielestä peruspalkkauksen merkitys sekä yksilöille että organisaatioille on suuri.  ”Me kaikki pohdimme, saammeko tarpeeksi suhteessa omaan panokseemme, kollegaan ja suhteessa markkinaan. Organisaation tehtävä on vastata tähän pohdintaan. Avoimen ja oikeudenmukaisen palkkausjärjestelmän rakentaminen on mahdollista ja sen askeleen ottamisessa haluan auttaa.”

maria.setala@hrlegal.fi
+358 40 0949 013

Päivi Seppälä

Päivi Seppälä

Päivi on kokenut HR-johtamisen, esihenkilöiden ja työyhteisötaitojen valmentaja, Coach, työnohjaaja ja työyhteisösovittelija. Hän on erikoistunut ihmisten johtamiseen ja haastavien työelämätilanteiden käytännön hoitamiseen avoimuuden, suoran puheen ja empatian keinoin. Päivi tähtää työssään työhyvinvoinnin vahvistamiseen ja työn sujumiseen. Päivi on pohjakoulutukseltaan yhteiskuntatieteilijä ja toimittaja. Hän rakastaa tutkittua tietoa ja uuden oppimista ja soveltaa oppimaansa sekä valmennuksissa että vuokra HR-päällikön työssään:” kaikesta selvitään, kun ryhdytään hommiin”. Päivi on valmennuksista ja Tampereen alueesta vastaava palvelupäällikkö.  

paivi.seppala@hrlegal.fi
+358 40 715 9551

Nina Meincke

Nina toimii henkilöstötoimintojen johtajana S-ryhmässä ja hänen sydämensä sykkii työsuhdejuridiikalle, monimuotoisuudelle ja inhimilliselle työelämälle. Koulutukseltaan Nina on juristi ja hän uskoo vahvasti siihen, että lupaukset pitää tuoda juhlapuheista arkeen: ”Monesti asioista tehdään kovin monimutkaisia. Viime kädessä on kyse kuitenkin siitä, että on rohkeutta tehdä asiat omalla tavalla, omien arvojen mukaisesti, ja helposti lähestyttävästi. Tärkeintä on aloittaa, siirtää teot puheista konkretiaan.”

Tuija Aro
Valmennukset ja coaching

Olen Tuija Aro. HR Legalilla toimin valmentajana, konsulttina ja coachina. Reilun 15 vuoden ajan minulla on ollut ilo toimia asiakkaiden kanssa mm asiantuntijoiden, esimiesten ja johdon vaativien valmennusprosessien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Tavoitteeni on aina innostaa, mutta myös varmistaa tietojen ja taitojen konkretia ja soveltuvuus arjen työhön.

tuija.aro@hrlegal.fi
040 820 8119

Tatu Malmström
Senior Analyst & Consultant, kauppatieteilijä (organisaatiot ja sidosryhmätutkimus)

Olen Tatu Malmström, vastaan tutkimuksesta ja datan analyysistä. Työntekijäkokemus, organisaatiokulttuuri ja henkilöstötutkimus ovat työkalupakissani, kun autan organisaatioita perustamaan päätökset tulevasta osuvaan käsitykseen nykytilasta. Työni ja missioni on tiedon avulla löytää ratkaisut, jotka auttavat eteenpäin. Kehitys edellyttää uusia ajatuksia.

tatu.malmstrom@hrlegal.fi
040 557 3609

Anastasia Strandberg
Senior HR & Legal Advisor

Olen Anastasia Strandberg, aikaansaava ja energinen työsuhdejuristi ja HR-ammattilainen. Työskentelen meillä HR Legalilla työsuhdejuristina, sekä mm. erilaisissa vuokra HR -toimeksiannoissa. Minulla on kokemusta HR-päällikön tehtävistä ja työsuhdejuristin roolista kansainvälisissä ja globaaleissa yrityksissä. Olen työskennellyt liiketoiminnan tukena vaativissa tilanteissa sekä ollut mukana laajoissa organisaation muutosprojekteissa. Työssäni yhdistänkin monipuolisen kokemuksen ja osaamisen ihmisten ja asioiden aitoon kohtaamiseen. Ratkaisen haastavatkin tilanteet käytännönläheisesti ja asiakasta kuunnellen.

anastasia.strandberg@hrlegal.fi
044 361 8564

anastasia strandberg