HR Law Partner®

HR LAW PARTNER® -valmennuskokonaisuus on sinulle, joka haluat perehtyä työsuhdejuridiikkaan HR-näkökulmasta. Työsuhdevalmennus HR-alan ammattilaisille ja kaikille työsuhdeasioista kiinnostuneille on kattava kokonaisuus valmennuksia, harjoituksia, keskusteluja ja kotitehtäviä. Valmennussarjan suorittaneet saavat lopuksi dipolomin!

Seuraava HR Law Partner® - valmennusryhmä alkaa Helsingissä 10.2.2022 ja Tampereella 9.2.2022.

Lähes vuoden kestävä valmennus antaa valmiudet toimia työsuhdejuridisissa asioissa liiketoiminnan ja johdon kumppanina. Aiheeseen perehdytään hyvin käytännönläheisesti, ei vain juridiikan ja pykälien muodossa. Saat esimerkiksi työkaluja ja konkreettisia ohjeita toimimiseen luottamusmiesten kanssa. Suoritetusta valmennuskokonaisuudesta saa diplomin.

Helsingin valmennukset pidetään kuukausittain (torstai klo 8.00-12.00) HR Legal Services Oy:n tiloissa Ilmalantori 1 B:ssä. Valmennukseen on mahdollista osallistua myös etänä. 

Tampereen valmennukset pidetään neljänä kokopäivän valmennuksena (keskiviikko klo 8.00-16.00) Tampereen Koskipuiston Scandicissa. Valmennukseen on mahdollista osallistua myös etänä. Tampereen valmennuksen hintaan sisältyy myös aamiainen ja lounas Scandic Hotel Koskipuistossa. 

Tahdotko tietää lisää HR Law Partner® - valmennusohjelmasta?

Kerromme mielellämme lisää HR Law Partner® -valmennusohjelmasta ja sen sisällöstä! Jos suunnittelette useamman henkilön osallistumista HR Law Partneriin®, ole yhteydessä ja pyydä tarjous!

Lisätietoja: Minna Kajanne 040 833 8053, minna.kajanne@hrlegal.fi tai koulutus@hrlegal.fi

Aiheet on koottu kattavasti, sopivasti kovaa HR:ää ja juridiikkaa, unohtamatta vuorovaikutuksen ja keskusteluiden tärkeyttä. Parasta on vertaistuki ja luottamuksellinen keskustelu, sekä elävän elämän esimerkit.

Merja Hyttinen

HR-johtaja Scania Suomi

Lähdin mukaan HR Law Partner -valmennukseen, koska työsuhdejuridiikka on tärkeä osa henkilöstöjohtajan työtä ja oppiminen tällä alueella on jatkuvaa.

Valmennus oli todella hyvä kokonaisvaltainen kertaus työsuhdejuridiikan roolista osana HR:n kokonaisuutta. Case-esimerkit, osallistujien käytännön kokemukset ja keskustelut toivat lisää käytännönläheisyyttä, jota aina kaipaan. Käytännön osaamiseni lisääntyi ja vahvistui.

Jenni Kosonen

Henkilöstöjohtaja Metos Group

Valitsin HR Law Partner -valmennuksen saadakseni kokonaiskuvan työsuhteen elinkaareen liittyvästä ajantasaisesta lainsäädännöstä.

Valmennuskokonaisuuden punainen lanka oli koko ajan hyvä ja arvostava henkilöstöjohtaminen lakisääteisten asioiden muodostaessa selkeät raamit valinnoille.

Valmennuksen käytännön esimerkit ja harjoitukset lisäsivät varmuutta suunnitella ja toteuttaa erilaisia käytännön tilanteita, haasteita ja riskien hallintaa. Ryhmäläisten omat kokemukset avarsivat ajattelua ja tarjosivat kurkistuksen erilaisiin toimialoihin ja erikokoisiin yrityksiin.

Heidi-Maria Kokkonen

Dream Executive Officer Careerjoy HR Services Oy

Osallistuin HR Law Partner -valmennukseen, kun halusin parantaa työsuhdejuridista osaamistani. Pätevän valmentajan ja kannustavan ryhmän kautta osaamiseni lisääntyikin hauskalla tavalla. Yhdessä asioita pohtien ja sparraten avautui uusia näkökulmia ja oivalluksia

Nyt tiedän paremmin mitä en tiedä. Tiedän ja osaan paljon itse, mutta varmuus siitä milloin kannattaa pyytää apua ammattilaiselta on kehittynyt, se on tärkeä taito.

Hanna Svinhufvud

HR Manager Endress+Hauser Oy

Hoidatko päivittäin työssäsi HR-asioita ja teet linjauksia sekä päätöksiä HR-asioita koskien?
Vastaatko organisaation henkilöstökäytäntöjen luomisesta, kehittämisestä ja toimeenpanosta? Odotetaanko sinulta kannanottoa vaihtelevissa arjen tilanteissa henkilöstöön liittyen? 

Jos tämä on sinun työsi arkea, olet varmasti huomannut, kuinka moni asia liittyy työsuhdejuridiikkaan ja siihen mitä laki mistäkin asiasta sanoo. Tarvitsetko lisää koulutusta työsuhdejuridiikan kokonaisuudesta? Tiedätkö jo jonkin verran, mutta haluat syventää tietämystäsi?

HR Law Partner® -valmennuksemme avulla sinulla on mahdollisuus ottaa työsuhdejuridiikan kokonaisuus haltuun käytännönläheisesti. Saat valmennuksessa työkaluja käyttöösi, joita voit suoraan hyödyntää oman organisaatiosi arjessa.

Mitä hyödyt valmennuksesta?

Työsuhdejuridiikan kokonaisuuden hahmottaminen on HR-työssä erittäin tärkeää. Valmennuksen jälkeen sinulla on syvällisempi ymmärrys työsuhdejuridiikasta ja pystyt mm. vetämään yt-neuvotteluita, solmimaan paikallisia sopimuksia ja konsultoimaan esihenkilöitä. Tiedät HR-ammattilaisena mitä saa tehdä ja mitä ei ja ymmärrät, miten työsuhdejuridiikkaa käytetään johtamisen välineenä. Viestit ja konsultoit esimiehiä sekä yrityksen johtoa vakuuttavasti. Valmennus kehittää käsitystä oikeudenmukaisuudesta ja kykyä toimia johdonmukaisesti ja itsenäisesti haastavissakin tilanteissa.

Valmennuksessa käydyt yhteiset keskustelut antavat sinulle mahdollisuuden arvioida oman organisaatiosi olemassa olevia käytäntöjä ja saat muilta osallistujilta hyviä käytännön vinkkejä.

Miksi organisaation kannattaa panostaa työsuhdejuridiikan valmennukseen?

Liittyen työsuhteisiin pitäisi olla vain yksi vaihtoehto, miten asioita hoidetaan. Oikein.

HR Law Partner® -valmennus on hyvä riskivakuutus. Kun asioita tehdään oikein, ei vahinkoja tarvitse korjata jälkikäteen. Lainmukainen ja oikeudenmukainen toiminta on myös halvin tapa lisätä henkilöstön työtyytyväisyyttä ja parantaa esimiestyötä.

Kun asiat hoidetaan oikein, vältytään turhilta ja kalliilta selvitystöiltä ja jopa konflikteilta. Voidaan myös säästää ulkopuolisen lakikonsultoinnin kustannuksissa, kun HR:llä on työsuhdejuridiikan perusosaaminen hallussa.

Miksi juuri meidän valmennuksemme kannattaa käydä?

Olemme ainoa toimija markkinoilla, joka yhdistää vahvasti HR:n ja työsuhdejuridiikan. Kaikilla valmentajillamme on pitkä kokemus HR-työstä. Valmennuksessa mennään aidosti HR-näkökulma edellä ja tilanteet ja esimerkit, joiden kautta työsuhdejuridiikkaa opetellaan, tulevat oikeasta elämästä.

 

Valmennus yhdistää työsuhdejuridiikan, HR:n näkökulman ja käytännön tilanteet. Napakasti kootut teoriaosuudet yhdistettynä harjoituksiin, keskusteluihin ja arvokkaaseen kokemusten jakamiseen luovat tästä erittäin toimivan ja opettavaisen valmennuskokonaisuuden.

Hinnoittelu
 • Koko valmennuskokonaisuuden hinta on 2900 € + alv.
 • Yksittäisen osion hinta on 490 € + alv.
 • Yksittäisen päivän (sis. kaksi osiota) hinta on 980 € + alv (koskee Tampereen ryhmää).
 • HENRY ry:n ja MiB ry:n jäsenille 300 euron alennus koko valmennuskokonaisuudesta. Muistathan kertoa jäsenyydestä ilmoittautumisen yhteydessä!
 • Ilmoittautuminen alla olevassa laatikossa!
Valmentajat

HR Law Partner® valmentajamme ovat kokeneita työsuhdejuristeja, joilla on myös HR-taustaa:

Anna-Maria Wassman, anna-maria.wassman@hrlegal.fi. 

Jenni Kairinen, jenni.kairinen@hrlegal.fi

Kaisa Salo, kaisa.salo@hrlegal.fi

Eeva Engfelt, eeva.engfelt@hrlegal.fi

Lue lisää valmentajistamme tästä. 

HR Law Partner®

Valmennuksien sisällöt

Valmennuksen sisältö Helsinki 2022:

Miksi juuri meidän valmennuksemme kannattaa käydä?

Valmennuksen sisältö Tampere/kevät 2022 :

Perusasiat kuntoon – HR liiketoiminnan kumppanina

 • HR:n vastuut ja velvollisuudet työnantajan velvollisuuksien kautta
 • HR:n viitekehys: näin hallitset, kehität ja muutat työsuhdeasioita omassa yrityksessäsi (sis. normihierarkian purettuna, käsitellään mm. miten ohjeita ja pelisääntöjä laaditaan, miten sovitaan paikallisesti jne.)

HR:n työoikeus

 • Työnantajan velvoitteet työsuhteessa
 • HR:n rooli työnantajavelvoitteiden täyttämisessä
 • HR- ja lakikartoitukset työkaluna vahvuuksien ja kehitystarpeiden tunnistamisessa

Työaikajärjestelmät tukemaan liiketoimintaa

 • Peruskäsitteet esim. lisätyö, ylityö, erilaisten ylitöiden laskeminen
 • Modernit työskentelytavat ja miten niitä voi ottaa käyttöön
 • Liukuvan työajan erityispiirteet ja sudenkuopat, työaikapankki

Työyhteisön ongelmatilanteet, direktio-oikeus

 • Epäasiallinen kohtelu ja häirintä
 • Alisuoriutuminen, päihdeasiat (ml. lääkkeet ja huumeet)
 • Prosessit ja toimenpiteet, kuten esim. sanktiokäytännöt ja työsuhteen päättämisprosessi

Työkyvyn johtaminen

 • Työhyvinvointi ja työkyky sekä niiden määritelmät
 • Työterveyshuollon järjestäminen
 • Varhainen tuki ja sairauspoissaolot
 • Työkyvyn alentuminen työsuhteen päättämisperusteena

HR:n tietosuoja

 • Peruskäsitteet HR:n näkökulmasta
 • Rekisterinpitäjät, käsittelijät
 • Erityistilanteet: arkaluonteiset tiedot
 • Säilytysajat ja tietosuoja-asioiden hallinta

Yhteistyö, paikallinen sopiminen ja neuvottelutaidot

 • Luottamusmiesyhteistyö, yhteistyö henkilöstön kanssa
 • Paikallinen sopiminen
 • Yhteistoiminnassa tehtävät sopimukset
 • Neuvottelu- ja vuorovaikutustaidot

YT-neuvottelut

 • Uudelleenorganisointi ilman työvoiman vähennystä
 • Fuusiot, sulautumiset ja liikkeen luovutukset
 • Työvoiman vähentäminen, prosessi käytännönläheisesti sisältäen tuta-perusteet
 • Valmennuksessa huomioidaan myös uusi YT-laki!