Blogi

Tee rekrytoinnista kustannustehokas ja ehdokasystävällinen kokemus

Kirjoittanut HR Legal | 29.8.2024
Hyppää mukaan rekrytoinnin sekä henkilöstöjohtamisen moniosaajiemme, seniorikonsulttimme Karoliina Heikkisen sekä juridisten palvelujen liiketoimintajohtajamme Eeva Engfeltin väliseen keskusteluun noin vartin ajaksi!  

Videolla Karoliina ja Eeva keskustelevat teemoista, jotka mahdollistavat rekrytoinnin onnistumisen hakijaystävällisesti sekä organisaatiolle kustannustehokkaasti. Juttutuokiossa Karoliina ja Eeva nostavat onnistumisen keinoiksi muun muassa seuraavat tekijät:  

1. Profilointi – kaiken lähtökohta! Rekrytoinnin alkuun on tärkeää määrittää kaikkien rekrytointiin osallistuvien osapuolten kanssa, minkälaista osaajaa ja minkälaiseen tilanteeseen uutta henkilöä etsitään?  

2. Kulttuuriin ja arvoihin sopivuus. Rekrytoinnin aikana eri menetelmin on tärkeää selvittää sopivuus yrityksen tai organisaation kulttuuriin ja arvoihin – yhteensopivuus uuden osaajan ja rekrytoivan yrityksen välillä lisää motivaatiota ja työtyytyväisyyttä, ja sitä kautta toki myös työtehoa.  

  • Rekrytointikonsultti pystyy objektiivisesti tarkastelemaan sekä yritystä että kandidaatteja vankan kokemuksensa pohjalta  
  • Jos rekrytointi tehdään itse inhousena, edustamansa yrityksen kulttuuri ja arvot ovat erittäin tuttuja, tilanteessa tulee huolehtia siitä, että tämä ei ole sokea piste.    

3. Rekrytointiprosessi / hakuprosessi kertoo aina yrityksen tavasta toimia muissakin asioissa ja luo mielikuvaa siitä. 

  • Rekrytointiprosessin osa-alueet, jotka lisäävät hyvää työnantajakuvaa:  
  • Nopeus – rekrytoinnissa ei tarvitse hätiköidä, mutta kandidaattien turha roikottaminen prosessissa ja päätöksen venyttäminen eivät palvele ketään  
  • Kohtaamispisteet yrityksen edustajan tai ulkoisen rekrytointikonsultin kanssa ovat erittäin tärkeitä  
  • Hakemisen helppous – järjestelmien ovat tarkoitettu tukemaan prosessia ja mahdollistamaan helpon hakemisen  
  • Hakuprosessin lean-ajattelu, miten hyödyntää hakijaystävällisyyden lisäämiseksi? 
     

4. Juridiset nostot ja tärpit rekrytoinnissa  

 

Tuntuuko, että rekrytoinnissa on haasteita tai ette löydä haluamianne osaajia organisaatioonne? Ole meihin yhteydessä, jutellaan lisää ja mietitään yhdessä, miten voisimme lähteä parantamaan tilannetta esimerkiksi rekrytoinnin ja/tai työnantajakuvakehittämisen keinoin. Lue lisää aiheesta nettisivuiltamme! 



 

Karoliinalla on pitkä tausta rekrytointi- ja työnantajakuvatyön kehittämisestä liiketoiminnan ytimessä sekä konsulttina että inhouse-rooleissa. Karoliina on toiminut pitkään esimerkiksi Talent Acquisition Lead -roolissa vastaten rekrytoinnin ja työnantajakuvatyön menestyksestä liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamisen edellytyksenä.  

Eevalla on monipuolinen tausta työelämästä työsuhdejuristin, henkilöstöjohtajan ja liiketoiminnasta vastaavan näkökulmista. Tehtävissään Eeva on tukenut liiketoiminnan tuloksellisuutta ja tavoitteissa onnistumista henkilöstöjohtamisen keinoin. HR-prosessien, työnantajakuvan ja rekrytoinnin ollessa merkittävä osa työtä. Nykyisessä tehtävässään Eeva johtaa HR Legal Servicen työsuhdejuridisia palveluita.