Esihenkilökoulutus on paljon muutakin kuin juridiikkaa! Case Toyota Auto Finland

There is always a better way -myös esihenkilökoulutuksissa! HR Legal Services Oy on Toyota Auto Finlandin esihenkilövalmennus- ja koulutuskumppani.

Esihenkilökoulutus on paljon muutakin kuin juridiikkaa! Case Toyota Auto Finland

Toyota on paitsi maailman arvokkain autobrändi, myös yksi maailman suurimmista autonvalmistajista. Toyota tunnetaan tehokkaasta tuotantojärjestelmästään, korkeasta asiakastyytyväisyydestään ja laadukkuudestaan. Toyota onkin laatutilastojen kestomenestyjä, niin Suomessa kuin maailmallakin.

Suomessa Toyota Auto Finland Oy työllistää suoraan noin 80 henkilöä, ja Toyota-asiakkaita palvelee 57 täyden palvelun autotaloa ja 27 valtuutettua korjaamoa.

HR Legal Services Oy on kouluttanut Toyota Auto Finlandin esihenkilöitä vuodesta 2016 lähtien. Iris Sivonen on toiminut Toyota Auto Finlandissa jo 70 -luvulta lähtien, silloisen omistajan Korpivaara Oy:n toimiessa Helsingissä (ns. autotalossa Salomoninkadulla). Korpivaara Oy alkoi tuoda Toyotan autoja Suomeen 1964. Toyota Auto Finlandin henkilöstöpäällikkönä Iris on toiminut lähes 9 vuotta. Iris kuvailee yhteistyön alkamista esihenkilövalmennusten osalta HR Legal Service Oy:n kanssa:

”Kun tarve esihenkilökoulutukselle huomattiin, pyysimme tarjouksen 10 toimijalta. Sain verkostostani suosituksen pyytää tarjous myös Helsinkiläiseltä HR Legal Servicesiltä heidän tarjoamista esihenkilövalmennuksista. Heidän tarjouksensa erottui joukosta sisällöltään, sekä toteutustavaltaan. Meitä miellytti myös, että osallistujilta vaadittiin panostusta välitehtävien muodossa.”

Toyota Way -jatkuvan parantamisen filosofia toteutuu koulutusten avulla

Kaikkea Toyotan tekemistä ohjaa kaksi filosofiaa, kaksi isoa perusarvoa: Jatkuva parantaminen (Kaizen) ja Ihmisten kunnioitus. Iris kertoo, että arvot ovat heille todella tärkeitä: ”Toyotan henkilökunta on hyvin sitoutunutta. Haluamme pitää henkilökunnastamme hyvää huolta, tuemme liikkumista, harrastamista ja rentoutumistakin. Henkilökunnan osaamisen jatkuva kehittäminen valmennusten sekä koulutusten avulla on osa kunnioittavaa henkilöstöpolitiikkaamme”.

Esihenkilökoulutuksen konsepti -paljon muutakin kuin juridiikkaa

Toyota Auto Finlandin esihenkilökoulutus koostuu kolmesta käytännönläheisestä valmennuspäivästä, jotka ajoitetaan kuukauden välein. Ensimmäisen koulutuspäivän teemoja ovat esihenkilön rooli Toyotalla, sekä esihenkilön työtä ohjaava lainsäädäntö arjen työssä. Toisessa päivässä pureudutaan vuorovaikutustaitoihin, ennaltaehkäisevään terveyden ja hyvinvoinnin johtamiseen, sekä puuttumisen toimintamalleihin. Kolmantena päivänä osallistujat harjoittelevat esihenkilön haasteellisia tilanteita, tutustuvat työpaikan erilaisiin persoonallisuuksiin ja työyhteisötaitoihin, sekä ratkovat työpaikan ongelmatilanteita. Halukkaat saavat yksilöllistä coachausta syventääkseen valmennuspäivien oppeja.

”Esihenkilökoulutukset ovat tiiviitä paketteja, mutta valmennustapa on niin käytännönläheinen ja osallistava, että raskaatkin teemat tuntuvat mielekkäiltä. Asiat käytiin läpi hyvien esimerkkikeissien kautta. Olemme saaneet valmennuksiin osallistujilta niin hyvät palautteet, että ei ole tullut mieleenkään kilpailuttaa tai vaihtaa esihenkilökoulutusten yhteistyökumppania” -kertoo Iris.

 

Lue lisää Koulutuspalveluistamme täältä.

TOIMITUSJOHTAJA

Henna-Riikka Huhta

Olen Henna-Riikka Huhta HR Legalin toimitusjohtaja ja perustaja. Olen avustanut asiakasyrityksiämme erityisesti vaativissa muutostilanteissa sekä valmentanut useissa eri yrityksissä esihenkilötyössä työskenteleviä henkilöitä. Pääpaino omassa työssäni on asiakkaiden sparraamisessa ja autan myös omassa roolissani löytämään sopivimmat palvelut ja kumppanit tarpeisiinne. Olen mieluusti käytettävissänne, joten ota yhteyttä ja sovi vaikkapa ilmainen sparraus!

REFERENSSIT

Asiakkaitamme ja heidän kokemuksia HR-Legal Servicestä