Vuokratyösuhdejuristi tuli taloon

”HR- ja työsuhdeasioiden käsiparia vailla? Mä voisin tulla teille toimeksiantoon osa-aikaisesti, tositarkoituksella toistaiseksi tai johonkin horror-pätkään. Lupaan sopeutua jengiin kuin väärä raha ja tarjota kaiken osaamisen käyttöönne.

#vuokraamut #työsuhdejuristi #palkitseminen #jokomennään #vuokrahr”

Näin kuului eräs paljon liikehdintää kerännyt LinkedIn -postauksemme viime elokuussa. Postaukseen tiivistyy monella tapaa asiat, miksi vuokrapestit kiinnostavat meitä ja mitä lupaamme tuoda mukanamme toimeksiantoon.

Osa-aikainen Vuokra HR vahvistamaan HR:ää tai tuomaan spesifiä osaamista

Teemme paljon työsuhdejuridista konsultaatiota ja yhteys asiakkaaseen syntyy tarveperusteisesti. Vaikka monien asiakkaiden kanssa on kuljettu yhteistä matkaa jo niin pitkään, että ajatuksia vaihdetaan eri skenaarioista etupainotteisesti, on työ paljolti myös yksittäisiin kysymyksiin vastaamista ja osittain ennakoimatonta.

Osa-aikaisessa Vuokra HR-pestissä tilanne on erilainen, pääsemme integroitumaan työyhteisöön ja tulemme organisaatiolle tutuksi. Huomaamme vaaranpaikat ja karikot, kuulemme asioita puolella korvalla ja pääsemme niihin kiinni ennen kuin riskit realisoituvat. Tietyt arkkihahmot tulevat tutuiksi ja pääsemme osallistumaan yhteistoimintaan, sekä määrämuotoiseen prosessiin että siihen arkiseen asioiden pallotteluun. Tyypillinen Vuokra HR-pesti on 2-3 päivää viikossa useamman kuukauden ajan.

Sijaisuudet ja ns. horror-pätkät

Joskus toimeksiannon tarve nousee organisaatiossa äkisti. Useiin tähän liittyy organisaation, roolituksen tai henkilöstön muutostilanne. Joku on lähtenyt, sairastunut tai muuten tullut estyneeksi hoitamaan tehtäväänsä. Silloin avun tarve on suurin, kiire on kova ja adrenaliinit tapissa. Näissä toimeksiannoissa vaaditaan pään kylmänä pitämistä ja selkeitä speksejä etenemiseen. Usein ulkopuolisen tekemä tilannearvio ja priorisointi rauhoittaa ja selkeyttää tilannetta. Ostettu resurssi voi näyttäytyä tällöin myös vakauttavana tekijä. Onneksi meillä on takataskussa myös työkaluja, joilla tuoda tarvittavaa selkeyttä ja tehdä asioita tiimille ja organisaatiolle näkyväksi. Kuten olemme kaikki tänä koronakeväänä huomanneet, pakkotilanteessa ja paineessa tapahtuu myös paljon positiivista muutosta.

Koemme nämä toimeksiannot erittäin mielenkiintoisiksi ja monesti toimeksiannon päätyttyä asiakkaan tilanne on kestävämmällä pohjalla kuin ennen alkuperäisen muutoksen tapahtumista. Roolit, vastuut, miehitys ja perusarjen hallinnan työkalut on nyt mietitty kuntoon ja miehitys on saatu ”pystytettyä”.

Monesti lyhyehköiksi suunnittelut toimeksiannot jatkuvat ja saattavat kestää puolikin vuotta tai pidempäänkin.

Vaikein paikka

Vuokra HR.pesteille ominaista on se, että ne päättyvät aikanaan. Tämä on se vaikein paikka. Ihmisiin kiintyy ja Vuokra HR-pestin ajan olemme työyhteisön jäseniä täysillä, vaikkemme henkilökuntaa olekaan. Onneksi yhteyden ei tarvitse pestiin päättyä ja moni asiakkuus jatkuukin toimeksiannon jälkeen jälleen konsultointina. On vaivatonta olla yhdessä, kun toisen tuntee. Vaikka hetkeksi iskee haikeus, monesti pestin päättyessä, uusi jo odottaa. Työssä palkitsevinta onkin se, että saamme oppia koko ajan uutta ja mikä parasta, kaikki oppimme ovat asiakkaidemme käytössä.

Meillä on useampi innokas HR- ja työsuhdejuridiikan asiantuntija, jotka todella nauttivat uusiin organisaatioihin sukeltamisesta ja oman osaamisena jakamisesta ja auttamisesta.

Tahdotko tietää lisää meidän Vuokra HR-palveluista? Ota yhteyttä suoraan Maisaan maria.setala@hrlegal.fi tai laita viestiä tulemaan hrl@hrlegal, niin olemme sinuun pikimmiten yhteydessä!

Tutustu meihin ja palveluihimme www.hrlegalservices.fi ja ota yhteyttä!

Maisa on työsuhdejuridiikkaan erikoistunut HR- ja palkitsemisen ammattilainen. Kokonaispalkitseminen, toisten arvostaminen, hyvä johtajuus ja niitä tukevat mietityt rakenteet ja henkilöstökäytännöt voittavat Maisan mielestä mennen tullen tehokkuudessaan lait ja asetukset – silti molempia tarvitaan. Maisa uskoo vahvasti paikalliseen sopimiseen, siihen että osapuolet etsivät tulevaisuuden työn kannalta parasta mahdollista lokaalia ratkaisua. Arjen pyörittäminen, projektit ja valmennukset onnistuvat luontevasti ja tehokkaasti.