Blogi: Tavoitteena löytää henkilöitä tukemaan asiakkaan liiketoimintaa ja strategiaa

Rekrytointipalvelujen perusajatus pitää pintansa

Henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara. Rekrytointia ja oikeiden ihmisten löytämistä voidaan pitää yrityksissä avaintoimintona. Alalla jo melko pitkään olleena on helppo nähdä joitain muutoksia, mutta myös tiettyjen lainalaisuuksien säilymisen melko ennallaan. Kun aloitin suorahaussa, soitin ihmisille ja kerroin heille mielenkiintoisesta haasteesta asiakasyrityksessäni. Sellaisesta, johon arvioin heidän taustansa hyvin sopivan. Soittaessani selvitin tarkemmin heidän tilannettaan ja kiinnostustaan. Tuo ei ole muuttunut, soitan vastaavia puheluita edelleen päivittäin. Toki digitalisaatio vaikuttaa paljon kandien löytämiseen ja nykyisin voidaan tehdä kohdennettuja kampanjoita suoraan halutulle kohderyhmälle. Rekrytointipalvelun perusajatus, löytää asiakkaalle sellaiset henkilöt jotka tukevat heidän liiketoimintaansa ja strategiansa toteutumista, ei ole muuttunut.

Hakijakokemus ja työnantajakuva tämän päivän juttu

Nykyisin keskustelun kärkeen nousee usein hakijakokemus ja työantajakuvan merkitys. Hienoa, että näin on. Molemmat ovat erittäin tärkeitä asioita ja niissä on myös varmasti tapahtunut paljon kehitystä viime vuosina ja molemmissa on aina varaa myös parantaa. Näiden ylläpitäminen ja kehittäminen on jatkuva prosessi. Työnantajamielikuvan merkitys korostuu erityisesti aloilla, joilla on kova osaajapula. Näitä aloja on Suomessa paljon. Työllisyysasteen vaihtelut eivät juurikaan vaikuta niiden osaajien löytymisen vaikeuteen, joita haetaan suorahaulla. Työmarkkinoilla vallitsee osaajapula mikä selvästi vaikuttaa jopa joidenkin yritysten kasvumahdollisuuksiin.

Keskitytään olennaiseen

Oikeiden henkilöiden löytäminen ja sijoittaminen oikeisiin tehtäviin, jossa heidän osaamistaan parhaiten hyödynnetään, on strateginen tehtävä. Se on yritysten menestymisen ja siten myös kansantaloutemme kannalta ensiarvoisen tärkeää. HR Legal Servicen slogan on ”Keskitytään olennaiseen”.  Haluamme myös rekrytointipalveluissamme toimia tuon periaatteen mukaan ja siten auttaa asiakasyrityksiämme menestymään ja kasvamaan.

Martti Kangas

Martilla on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus henkilöstöalalta niin konsulttina kuin johtotehtävistäkin. Hänellä on laaja ymmärrys henkilöstöhallinnon haasteista useilta eri sektoreilta, erityisesti rakennusteollisuudesta sekä vakuutus- ja finanssialalta, mutta myös SOTE-, teollisuus- ja palvelutoimialoilta.

Uransa aikana Martti on työskennellyt useissa vaativissa tehtävissä mukaan lukien seitsemän vuotta maajohtajana kansainvälisessä henkilöstöpalvelualan yrityksessä. Vahvan osaamisensa ansiosta Martti on erinomainen kumppani vaativiin toimeksiantoihin, joissa hän pääsee perehtymään asiakkaan tilanteeseen syvällisesti. Rautaisen ammattitaidon ja asiakaslähtöisen toimintatapansa ansiosta Martilla on useita pitkäaikaisia asiakassuhteita ja maine yritysjohdon luotettavana business partnerina.